dijous, 25 d’agost del 2016

Pastís d'aniversari (34) de mousse de xocolata amb albercoc caramel·litzat (inspirat en recepta de David Pallàs)

Era l'aniversri de la meva dona i, evidentment, tocava fer-li un pastís tant per a ella com per als convidats, El problema és que quan som colla a casa nostra, les possibilitats es redueixen bastant a l'hora de triar un pastís. Però amb un de mousse de xocolata estava segur que l'encertaríem, i així va ser.



En aquesta ocasió, em vaig inspirar en una recepta del mestre xocolater David Pallàs, un autèntic artesà que fa gairebé màgia i art a l'hora de treballar amb la xocolata. Si mai teniu oportunitat de veure'l en acció, o llegir-lo, us ho recomano.

Ingredients:


Per a la mousse:
200g de xocolata negra
100g nata
200g nata semimuntada

Per als albercocs:
25g mel
100g caramel
2 albercocs

Elaboració:

Primerament, fem una ganache: posem 100g al foc i quan comenci a bullir incorporem la xocolata trossejada. Barregem fins que fongui totalment. Retirem del foc.



Quan hagi refredat una mica la ganache, hi incorporem els 200g de nata que haurem de tenir semimuntada perquè ens aporti aire però alhora que ens permiti integrar-la a la ganache. Ho hem de fer amb cura, amb l'espàtula.





Muntatge: sobre un motlle amb paper acetat (com el d'enquadernar llibres) posem la base de bescuit de xocolata. A sobre, hi aboquem la mousse i ho portem al congelador almenys 45 minuts. Si el patís l'hem fet d'un dia per l'altre, el podem deixar en nevera sense pas per congelador.




Per als albercocs caramel·litzats, senzillament fem un caramel en sec, on hi incorporarem els trossets d'albercos tallats a grills petits i la mel. L'estona de foc amb la fruita ha de ser mínima. Els posem per sobre de la mousse un cop freda.

Desmotllem, servim i gaudim. Per molts anys!





Salut!




1 comentari: