diumenge, 13 d’octubre del 2019

Cassola de mongetes del ganxet amb calamarcets. Xarel·lo 2014 (Can Casals, D.O. Penedès)

Quan ja som a tocar de mitjan octubre, comencen a venir cada cop més de gust les cassoles. Aquest cop, en proposo una de ben bona, a base de mongetes del ganxet, combinades amb uns calamarcets ben frescos i tendres, i tot plegat amb un sofregit senzill i a base de ceba i pebrot verd.



Per beure, ens venia de gust obrir el Xarel·lo 2014 de Can Casals, que l'any passat vaig poder tastar a la Fira de la Candelera, i que em va agradar tant com per portar-me'n una ampolla cap a casa.



Ingredients:

- Mongetes del ganxet de Martret
- Calamarcets
- 2 cebes
- 3 pebrots verds
- 4 alls encamisats
- Raig de cognac
- Sal
- Pebre
- Llorer
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Comencem fent el sofregit de ceba tallada en juliana, que suï, amb una base d'oli on ja podrem posar-hi també la fulla de llorer i els alls encamisats i aixafats. Salem per afavorir que vagi treient l'aigua.

A continuació, hi posem també els pebrots verds, tallats a rodanxes.

Quan tot estigui ben cuit i hagi agafat color, incorporem a la cassola els calamars. Que pateixin una mica, que daurin.



Finalment, introduïm les mongetes del ganxet, saboroses, mantegoses, sense conservants ni additius, de la casa Martret. Si no les fem de conserva, les coem nosaltres a banda.




Per acabar, desglacem amb un raig de cognac, que deixarem reduir.


Si convé, i si volem el plat una mica més de cullera, podem mullar amb aigua o fumet, fins que tinguem la textura que més ens vingui de gust.

Maridem amb el Xarel·lo de Can Casals, un celler que treballa molt bé des de Sant Esteve Sesrovires. Li hem tastat ja uns quants vins (començant pel Clot de les Vinyales), i déu n'hi dó, sempre ens han agradat força. Aquest Xarel·lo, passat per fusta, no és cap excepció i combina perfectament amb tots els ingredients de la cassola.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada