dissabte, 8 de març del 2014

Celler Cal Menescal (Bot, Terra Alta)

Un passeig per Bot durant la darrera escapada a la Terra Alta ens va dirigir, per atzar, fins a la porta d'un celler que desconeixíem però que, a partir d'ara, es convertirá en una bona referència a tenir en compte de cara a futures visites cap a allà baix: el Celler Cal Menescal.


Ens va atendre molt amablement un noi, que es va oferir a fer-nos una visita comentada per tota la casa i va acabar sent una de les millors activitats del cap de semana. Es tracta d'un celler de creació recent per bé que està ubicat en una casa amb segles d'història. De fet, la visita no només es centra en l'explicació de l'elaboració dels seus vins sinó també en detalls en relació amb la família i dels estris que hi tenen exposats relacionats amb la producció tant d'oli i vi com de la vida quotidiana des del segle XVIII. És ben bé un celler i alhora una casa museu.


Anteriorment, per tant, produien oli. Ara, en canvi, Cal Menescal s'ha especialitzat en l'elaboració de vins, i quins vins!, des de negres i blancs fins a vermuts, dolços i, fins i tot, un balsàmic de vinagre sorprenentment bo, amb múltiples possibilitats culinàries i de maridatge.







Tot plegat ho vam poder tastar al final del recorregut de la visita. Tots els vins ens van semblar interessants i de bona factura, tant els de la línia Mas del Menescal com sobretot l'Avus. Però per sobre de la resta, ens va seduir especialment l'Avus blanc (100% garnatxa blanca amb 4 mesos de criança en bota) que malauradament encara havien d'embotellar i per tant no en vam poder comprar. Heus ací, ja tenim l'excusa perfecta per tornar a baixar cap a la Terra Alta i, concretament, cap a Bot, on també volíem aprofitar per carregar  al cotxe alguna ampolla del Clot d'Encís blanc de negres (Agrícola de Sant Josep), que encara tampoc el tenien a la venda i que a casa agrada especialment. Ens en vam quedar amb les ganes.





De debò, m'atreviria a dir que, si mai passeu per Bot, el Celler Cal Menescal bé es mereix una visita obligada tant per l'interès històric de la mateixa casa com sobretot per conèixer els productes que elaboren.










Pareu atenció especial a l'Avus dolç (100% garnatxa sobremadurada) i al balsàmic de vinagre anomenat Mercè de Menescal, que us sorprendrà d'allò més, i deixeu-vos guiar per la gent que hi treballa. Hi passareu una bona estona profitosa que culminareu amb el tastet de 5 vins diferents.

















(Data de la visita: dissabte, 1 de març de 2014)
(Preu: 3 euros per cap)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada