dijous, 9 d’octubre del 2014

Lluç al vapor amb tempura de gírgoles i albergínia

Amb aquesta entrada iniciaré una nova tongada de receptes que tenen en comú haver estat elaborades en el marc de l'Escola de cuina Terra d'Escudella, al barri de Navas, a Barcelona.

El curs ha començat amb un lluç al vapor que en aquesta ocasió hem cuinat amb la vaporera de bambú, un estri que s'ha demostrat vistós i sobretot eficient. La cocció tant de la verdura en juliana com del peix ha estat òptim i en no pas gaire estona. I, a més, representa una opció gens agressiva vers al producte, que conservarà tots els seus sucs i propietats nutricionals.

Per tant, una recepta fàcil, amb ingredients a l'abast, que en menys d'una hora podem tenir enllestida i servida al plat.

Ingredients:

400g de supremes de lluç sense pell
2 rodanxes de gingebre
200g de gírgoles
2 albergínies
4 c.s. de salsa de soja
1 c.c. d'oli de sèsam
200g d'aigua molt freda (o aigua amb gas...)
100g de farina
Sal
Oli de girasol



Elaboració:

Primerament, ens centrarem a preparar la tempura: tallem a rodelles les albergínies i a cadascuna li practiquem uns talls fins gairebé tot el diàmetre de llarg però que es mantinguin senceres sense arribar a trencar-les. L'objectiu és que la tempura penetri per tot el cos i racons de la verdura i l'arrebossat agafi diferents formes de punxa. Les gírgoles, si són petites, les deixem tal com estan.

La pasta de la tempura la farem afegint sobre la farina aigua ben freda fins que obtinguem una preparat prou dens com perquè impregni bé el producte i no rellisqui en excés. Per tant, hi anirem posant aigua sota demanda mentre removem amb les barnilles o senzillament amb la mà.

Ara preparem el lluç. En treiem la pell i el tallem a supremes, que posarem sobre la verdura en juliana sobre la base interior de la vaporera de bambú. La posarem sobre una olla al foc amb abundant aigua per aprofitar-ne el vapor que courà la nostra preparació durant aproximadament uns 10 minuts.




Mentrestant, en una paella prou fonda i amb prou oli calent, fregim les gírgoles i les albergínies ben impregnades de la tempura freda.



A banda, per potenciar i contrastar el gust de la tempura i del peix un cop emplatats, elaborarem una senzilla salseta a base gingebre ratllat (amb microplane), salsa de soja i oli de sèsam que deixarem caure sobre el plat. Compte no ens passem perquè el gust és més aviat fortet.

Emplatem i a gaudir d'un plat fàcil, bo i saludable.



(Data: 8 d'octubre de 2014)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada