dimecres, 4 de març del 2015

Coulant de xocolata

En aquesta ocasió, una recepta d'aquelles de fons d'armari que sempre va bé tenir en compte perquè dóna com a resultat unes postres 100% de xocolata amb què sempre es queda bé a taula per arrodonir àpats, ja que afegeix el component "espectacular" del joc de textures entre l'exterior cuit i l'interior cremós i magmàtic del coulant, que es vessa al primer contacte ambla cullera o el mateix ganivet... quina salivera!

Ingredients:

- 4 ous (M)
- 75g sucre
- 125g xocolata fondant
- 65g de farina
- 15g de cacao en pols (o colacao)
- 75g de mantega pomada

Elaboració:

Barregem ous i sucre. Ho hem de batre, no pas muntar. Per tant, podem fer servir unes simples barilles manuals, no pas elèctriques.

Derretim la xocolata al microones. Hi afegim la mantega pomada.

Incorporem la xocolata amb la mantega a la barreja dels ous i el sucre. 

A continuació, hi afegim la farina tamissada i ho treballem enèrgicament amb les barilles manuals.

Finalment, hi afegim el cao en pols.

Ara aconsello congelar en motlles individuals, que poden ser flameres, que haurem d'omplir fins a 3/4 de la seva capacitat, aproximadament. D'aquesta manera, a més, sempre tindrem un às a la màniga sempre que necessitem improvisar a casa unes postres.



El punt crític de la recepta ve ara, a l'hora d'enfornar els coulants. Jo li vaig trobar el punt al segon intent. Al primer, em vaig quedar curt de forn i el meu coulant va navegar pel plat en comptes de mantenir-s'hi ferm. Però a la segona, no vaig fallar: forn preescalfat a 180º i motlles dins durant 33 minuts exactes.





Cadascú que faci les proves oportunes amb el seu forn i els seus motlles, però orientativament aquesta seria, com a mínim per a mi, la recepta més ajustada al resultat desitjat. A més, sempre ens podem guiar per l'aspecte visual: la superfície del coulant, al forn, quan estigui fet haurà d'assemblar-se a la d'una magdalena.



Apa, a gaudir.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada