diumenge, 15 de març del 2015

Restaurant La Quina Justa (Olot, La Garrotxa)

Com cada any per aquestes dates, vam pujar a la capital de la Garrotxa moguts per la promoció Olotx2, que ens permet, entre d'altres, dinar en bons restaurants menús al 50%. El primer any, ho vam fer a la Quinta Justa, un sopar que vam gaudir bastant i que recordem amb especial ilusió. El segon, no vam tenir pas tanta sort al Restaurant del Mig. Enguany, teníem clar que volíem anar sobre segur, a La Quinta Justa: ha estat tot un encert.

Restaurant elegant, en una zona de fàcil accés i aparcament a Olot. Bon servei de sala tot i haver estat ple fins la bandera. I una altra cosa important: molt poc sorollós, tranquil, ambient  ben agradable.



Primers: 

- Arròs cremós amb algues, carxofes i botifarra negra. Me n'esperava més, d'aquest plat. Ració correcta, cocció al punt, però gust... massa tènue. Només sobresortia una mica el de l'alga, però molt tímidament. Plat millorable, per al meu gust.



- Patata emmascarada amb botifarra negra i del perol amb salsa de ceps. A diferència de l'arròs, el gust d'aquest plat era potent i destacat. Boníssima textura, gens empalagosta ni embafadora, complementada molt bé per la salsa de ceps.



Segons:

- Tronc de vedella amb cremós de patata i salsa de ratafia. Plat de traca i mocador en què la patata, treballada i emplatada com en dues o tres textures mig líquida, mig cremosa i mig sòlida per la part superficial, ja justificava per ella mateixa el plat. Si, a més a més, això es complementa amb una salsa ben reduïda de ratafia i, és clar, amb un bon tall de vedella que estava prou tendre... el resultat final és de 10.





- Llobarro al forn amb patata, ceba i bitxo vermell. Plat de factura més senzilla en què sobretot prima el producte, que sí estava bo, però on no en destacaria cap altra cosa en especial. 



Postres:

- Pastís de poma i crema amb gelat de ratafia. Tebi, bo, però francament senzill, amb una base que no va acabar de convèncer, poc integrada amb el farcit del pastís, massa gruixuda i poc agradable en boca.



- Babà al rom i cafè amb gelat de iogurt de La Fageda. Primer cop, i no darrer, que menjo un babà: tebi en contrast amb el gelat,  i de gust sorprenent, humit, ben integrat el cafè i el rom. Bona manera de cloure l'àpat.



Servei de pa molt bo, procedent del conegut forn de pa d'Hostalets d'en Bas. Per beure, aigua. Vam fer un cafè. 



Tot plegat: 24'75 euros. Ja hem decidit que l'any vinent hi tornarem. Fins la propera, doncs!



Salut!

(Data de l'àpat: 28 de febrer de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada