dimecres, 27 de maig del 2015

Plum cake de fruita seca i xocolata

Presento recepta dolça (el bloc en va justet) d'un cake o plum cake, que no havia tingut ocasió d'elaborar mai i que, havent-la fet per primer cop, sé del cert que repetiré i repetiré perquè és molt versàtil i es pot farcir del que es vulgui, tant dolç com salat. Aquest, en concret, lliga perfectament amb l'esmorzar o, més bé encara, amb un berenar acompanyant el te o el cafè.

Ingredients:

- 150g mantega pomada
- 150g de farina fluixa
- 150g de sucre
- 3 ous (M) (temperatura ambient)
- 4g d'impulsor
- 100g de fruita seca (nous, avellanes, ametlles) i daus de xocolata mal trencada






Elaboració:

Comencem cremant (barrejant) la mantega pomada amb el sucre, ajudant-nos d'unes barilles elèctriques. Primer a velocitat fluixeta i després cada cop amb més potència. Després, hi afegim els ous un a un, amb intervals d'un minut entre cadascun. Finalment, hi incorporem la farina tamissada barrejada amb l'impulsor i amb la fruita seca.






Podem afegir-hi en l'últim moment no rajolí de cointreau o el licor que més ens vingui de gust.



Posem la massa, bastant contundent, en un motlle tipus plum cake, encamisat amb paper de forn, equilibrem i coem a 160º durant 45 minuts, en la tercera posició del forn començant per baix, en mode ventilador (si no, amb escalfor dalt i baix).




Per donar-li més bona aparença, la propera vegada prepararé una glassa morta per sobre a base de sucre llustre i aigua (amb barilles), amb la qual s'ha de ruixar el cake tan bon punt surt del forn i secar dins d'aquest durant 40 segons a 180º. Es podria decorar, per acabar, amb taronja confitada.

Així mateix, la propera vegada, també anirà bé d'enfarinar una mica el farcit del cake amb l'objectiu d'evitar que la major part dels trossos s'enfonsin i vagin a parar a la part inferior del nostre plum cake. 




Salut!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada