dijous, 18 de juny del 2015

Magdalenes integrals

A continuació, una recepta que ha tingut molt bona acollida a casa i que, periòdicament, repeteixo bastants caps de setmana per fer-ne almenys una fornada en què surten 12 magdalenes o, més ben dit, magdalenotes.


Ingredients:

- 210g de farina integral de blat
- 175g sucre moreno
- 4 ous (M)
- 60g de llet
- 190g d'oli
- 8g d'impulsor (llevat químic)
- Mitja culleradeta de sal
- Ratlladura de mitja llimona

Elaboració:

En un bol, batem durant uns 6 minuts els ous amb les barilles elèctriques. Quan comencin a escumar, hi afegim el sucre en dos o tres vegades. Ens interessa complir com a mínim aquests 6 minuts per garantir que escumin i, per tant, que doblin de volum perquè això ens assegurarà que les magdalenes ens quedin esponjoses i amb la seva característica part interior alveolada.

A continuació, incorporem al bol tant la llet com l'oli, amb les barilles encara en marxa.

Finalment, hi afegim la barreja de la farina i el llevat tamissats, juntament amb la llimona i la sal.

Per acabar, és important deixar la massa en repòs fins al dia següent perquè els gustos s'integrin i, sobretot, perquè la massa es refredi i perquè l'impulsor vagi fent la seva feina per garantir, a l'hora d'enfornar, que les magdalenes pugin i es sobtin amb l'escalfor del forn.

Així doncs, al dia següent, treiem la massa de la nevera una mitja hora abans d'enfornar perquè perdi el fred intens i s'atemperi. Preescalfem el forn a 200º, introduïm les magdalenes encapsulades i dins de la safata de motlles i abaixem la temperatura a 185º. Escalfor dalt i baix, posició 2 de la reixeta començant per baix, i 30 minuts amb les magdalenes dins.



Comprovem punxant que són cuites (el color i la forma, de fet, ja ens ho anticipen), treiem del forn, les deixem 5 minuts dins del motlle i, finalment, les en treiem i les deixem refredar abans de deixar que les nostres mans i les de la resta s'abraonin sobre les magdalenes.



Un cop les tenim, les podem personalitzar tant com volguem: podem decorar-les o banyar-les amb xocolata per l'exterior, o bé buidar-les i farcir-les de melmelada o de crema pastissera... per bé que a mi, personaliment, m'agraden a pèl, sense més ingredients.

Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada