dilluns, 8 de febrer del 2016

Tast i tria de formatges (per) a Espai Kru amb els seus vins

El febrer, gastronòmicament, no podia començar més bé: el dia 1 vaig tenir la sort i privilegi d'assistir a un tast enorme de formatges, molt ben maridats amb vins. 



Es tractava, entre tots els que allà vam ser convocats (periodistes, bloggers, clients, etc.), de triar entre tots la selecció de formatges que havien de formar part de la carta de l'Espai Kru. Dels 26 formatges que vam tastar, dividits en 7 grups, n'havien de sortir un total de 8 formatges, amb un formatge de cada tipologia com a mínim.


D'entre tota la tropa, només coneixia d'algun altre cop que havíem coincidit i de les xarxes a la Carme Gasull de Gastronomistas i la Carmen Alcaraz, redactora de 7 Caníbales


La tria prèvia dels formatges l'havia feta ja l'Eva Vila, de Vila Viniteca, botiga que també s'encarregava de proposar els vins que els havien d'acompanyar.





La feina que teníem pel davant no podia ser més agradable. De fet, només entrar al restaurant, fotia una podor meravellosa de formatge. Això va ser suficient per començar a fer salivera.





Abans dels formatges, anem per als vins:

1. Vi Dr. H. Thanisch Riesling Trocken 2014 (Mosel-Saar-Ruwer). 
2. Vi Trimbach Gewurztraminer V.V. 2011 (A.O.C. Alsàcia).
3. Cava Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008 (D.O.Cava, Penedès).
4. Champagne Delamotte Blanc de Blancs (A.O.C. Champagne).
5. Vi El Hombre Bala 2013 (D.O. Vinos de Madrid).
6. Vi Toro Albalá PX 1986 (D.O. Montilla Moriles).




Tots expectaculars. Els quatre primers funcionaven de conya amb les pastes toves per netejar la boca amb l'acidesa i/o les bombolles; el vi negre estava pensat per als grups de formatges secs i, finalment, el darrer era una joia que ajudava a arrodonir la potència dels últims formatges, de tipus blau i semblants.

A mi el que més em va agradar per acompanyar les primeres sèries de formatge va ser el Riesling, que enamorava només olorar-lo i més encara en tastar-lo: un punt tropical, sec, fresc i un punt cítric. I també, per rematar, em va sorprendre moltíssim la qualitat del Montilla Moriles, que semblava expressament dissenyat per maridar amb els formatges més pudents que vam tastar al final. Era pur caramel.

No detallarem ara tots els formatges tastats però sí anomenarem els 8 guanyadors:

Els 7 formatges guanyadors que passaran a la carta d'Espai Kru


1. El Petitot de Mas Alba (Terradelles, Girona). Llet crua de cabra. Notes làctiques. Una delícia. Primer grup. És el que vaig votar.

2. Fermió de La Balda (Sant Martí de Llèmena. Girona). Llet de vaca. Molta proteòlisis. Primer grup.

3. Pont l'Eveque (Normandia, França). Llet de vaca, de pell rentada. Un dels més pudents de França. Segon grup. És el que vaig votar.

4. Pasamontes curado con romero (Ciudad Real). Llet crua d'ovella. Mantegós, de tipus Un dels millors formatges "Manchegos" segons l'Eva Vila. Grup 3.

5. Munster (Alsàcia). Llet de vaca de pasta tova rentada amb salmorra. Groguenc per l'exterior. Molt greixós en boca però sense desequilibrar. Un clàssic que va guanyar al grup 4, per a mi el grup més competitiu perquè va ser en general el que més em va agradar.

Altres formatges del grup: Castriel (que em va semblar espectacular), Rodonet i Uff!.

6. Montsec (Artesa de Segre, Lleida). Llet de cabra, que madura en coves naturals, i es fuma amb cendra. Dels primers formatges de cabra autèntics a Catalunya. Pasta tova. Deliciós. És el que vaig votar del grup 5.

7. Fribourg Reserva 2012 (Fribourg, Suïssa). Llet de vaca, de pasta elàstica. Es fa a 2.500 metres. Una delícia, de tipus gruyere. És el que vaig votar del grup 6.

8. Stilton Colston Basset (Nottinhamshire, Regne Unit). Llet de vaca de pasta semidura. Groguenc amb vetes blavoses. Grup 7. Jo havia votat el Fourme d'Ambert, pel seu punt cremós que a mi me'l feia més agradable que el guanyador, l'Stilton.

En resum, un vespre nit de luxe com no pot ser d'una altra manera quan s'està envoltat de formatges i vins de primer nivell. A més, va ser un tast molt dinàmic i divertit, d'aquells que tot i estar ple desitges que no s'acabin mai.

Ara, per tastar-los, cap a l'Espai Kru! Gràcies als organitzadors per fer-nos-ho passar així de bé en aquesta bacanal de formatge i vi.

Salut!

(Data. 1 de febrer de 2016)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada