dijous, 12 d’octubre del 2017

Caprese de tomàquet rosa de Barbastro amb mozzarela. Vi Monasterio de Palazuelos Sauvignon Blanc 2016

De nou, recepta encara estiuenca, aprofitant fins al darrer minut els excel·lents tomàquets de Barbastro, que estan a punt d'acomidar-se fins l'any vinent.


Més que recepta, és muntatge del plat: intercalem, en forma de timbal, rodanxes de tomàquet i rodanxes de mozzarella. Decorem amb alguna fulla de ruca. Al voltant, hi afegim el toc salat d'uns trossets d'arengada i una mica de romesco que tenia per allà, a mode de reaprofitament. Per sobre, amanim amb una mica de pesto verd.



Està molt bo, i més encara combinant-ho amb el vi Monasterio de Palauzelos, monovarietal Sauvignon Blanc 2016 de Bodegas de Alberto (D. O. Rueda), que ens vam endur de la visita que hi vam fer aquest estiu. M'ha agradat especialment perquè no és tan intens en nas com me l'esperava. De vegades, hi ha sauvignons blancs que em saturen amb fragàncies massa embafadores per al meu gust. Aquest, en canvi, és una mica més tímid, per bé que sí sobresurt principalment la fruita tropical. L'acidesa també està molt bé, omple de seguida la boca, i no triga tampoc gaire a desaparèixer.



Ens ha acompanyat de forma molt armònica la nostra amanida.

Salut!

2 comentaris:

  1. Albert, aquesta caprese m'ha agradat molt! Els trossets d'arengada pel voltant...m'encanta!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga, celebro que t'hagi agradat, com a mínim la idea i per la vista. Salut, companya!

      Elimina