dimecres, 12 de setembre del 2018

Amanida d'arengada amb formatge Serrat de Serra del Tormo, albercoc i fonoll

Avui anem amb una nova proposta freda al blog: una amanida amb productes que sempre m'agrada incloure especialment durant l'estiu: l'arengada i la fruita. Crec que, juntament amb una mica de formatge, fan una combinació força interessant, especialment si la fruita hagués estat raïm, però justament no en tenia a mà. Si no, és la que hauria escollit, tot i que l'albercoc va funcionar prou bé.


Ingredients:

- Escarola
- Arengada
- Formatge (en el meu cas, el clàssic de llet crua d'ovella de Serra del Tormo, el Serrat)
- Fonoll
- Albercoc
- Nous pecanes
- Oli
- Sal

Elaboració:

No hi ha elaboració sinó tan sols, com a molt, preparació d'algun ingredient i muntatge. El més important, és que l'arengada quedi ben neta d'escates i d'espines. Després, la tallarem a daus petits perquè el seu gust és molt dominant. Si volguéssim rebaixar-li la potència, podem posar l'arengada en remull (aigua o llet) durant unes hores, cosa que ens ho dessalarà una mica.

El formatge m'he decantat per tallar-lo en encenalls amb un pelador.

L'albercoc, i el fonoll, aniran en juliana més aviat gruixuda.

Per sobre, unes nous pecanes maltrencades.

I per amanir, simplement amb una mica d'oli i sal. En aquest cas, he preferit fer-la sense vinagreta per la presència de l'arengada, que és prou forta. 



La servim ben freda i a gaudir-la, salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada