diumenge, 10 de març del 2019

Bescuit milfulls de poma a la canyella

Quan no tens gaire temps però sí pomes i ganes de tenir algun dolç per a l'esmorzar del dia a dia, és bon negoci anar tirant, de tant en tant, d'aquesta recepta, prou efectiva i que, a més, pot servir per acompanyar d'altres elaboracions, més de postres, com ja veurem en alguna altra proposta en un post futur.



Ingredients:

- 6 pomes
- 70g farina
- 2 ous
- 1 llimona (pell ratllada)
- Pessic de sal
- 50g sucre
- 20g mantega
- 100ml llet
- 8g impulsor
- Canyella
- Suc llimona

Elaboració:

Desfem la mantega en una cassola al foc amb la llet. Deixem refredar.

Mentrestant, treiem el cor a les pomes i les tallem tan fines com puguem. Si és amb mandolina, quedarà millor. Ruixem amb una mica de llimona per evitar-ne l'oxidació.

En un bol a banda, blanquegem els ous amb el sucre amb l'ajuda de les barilles elèctriques. Un cop ben muntats, hi afegim la ratlladura de llimona, la canyella, la mica de sal, la farina i l'impulsor. Ho integrem, tot plegat, amb la llengua.

A continuació, integrem la barreja ja refredada de llet i mantega. 

Només resta posar la massa en el motlle que preferim, on distribuïrem les rodanxes de poma de tal manera que ens quedi com un milfulls, el més exacte que puguem, si és que així ho volem.

Enfornem a 180º durant almenys una mitja hora, que pot arribar a allargar-se fins els 45 minuts. Comprovarem la cocció punxant amb un escuradents.

Tal qual ja és bona, sobretot per esmorzar. Però també, com dèiem, pot anar bé com a un element més d'algun plat de postres. Algun en farem.



També queda molt bona si ho servim tebi amb gelat de vainilla, per a qui li agradi el contrast fred-calent (chaud-froid).




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada