dijous, 19 de desembre del 2019

Galets farcits de gambes i pinyons amb crema de rossinyols

Estem davant d'una recepta molt nadalenca perquè té com a protagonistes els clàssics galets però en aquesta ocasió, no com a pasta de l'escudella sinó com a protagonista principal perquè van farcits de gambes i s'aguanten sobre una exquisida crema de bolets.



Ingredients:

Per a la crema:
- 2 porros
- 1 pastanaga grossa
- 300g rossinyols
- 2 dents d'all
- 1/2 litre brou de verdures (o de bolets)
- 100ml vermut blanc
- 100ml nata
Guarnició:
- 16 galets de Nadal
- 100g rossinyols (nosaltres no n'hi vam posar)
- 20g pinyons
- 16 gambes
- Dau panxeta
- 1 ceba.
- Mantega
- Romaní

Elaboració:

Comencem tallant rodanxes de porro i pastanaga a trossets ben petits.

Sofregim en matega uns 20 minuts fins que siguin tendres.



Hi afegim l'all filetejat i els bolets (haurien d'haver sigut rossinyols però no en vam tenir aquell dia). Per tant, ara hem de pujar el foc i mantenir durant uns tres minuts, a foc viu. Mullem amb vermut blanc i deixem que redueixi a la meitat. 



Mullem amb el brou. Portem a ebullició i reduïm el foc. Mantenim cocció, tapat.



Passem per la túrmix i colem repetidament.



Tornem a posar al foc, amb la nata. Portem a ebullició i tornem a reduir foc. Ajustem de sal i pebre i consistència: ha de quedar cremòs com per aguantar el pes dels galets. Reservar en calent fins a l'emplatat.



Per a la guarnició, coem els galets a l'anglesa amb aigua, sal i mantega. Els hem de deixar molt al dente, perquè després els acabarem saltejats.



Mentrestant, netegem les gambes. Amb els caps, els sofregim en un cassó petit amb una mica d'oli, fins que agafin un bon color. Quan els tinguem a punt, cobrim d'oli i fora del foc, tapat amb paper film, deixem infusionar fins a l'emplatat. Just abans, amb una pota d'elefant, aixafem els caps perquè deixin anar tot el gust i aroma a l'oli, que acabarà sent vermellós, exquisit.





Amb el cos de les gambes, farem el farcit. Primer, sofregim una ceba tallada ben petita. Quan la tinguem, hi incorporem també la panxeta. Quan tinguem el sofregit fet i hagi refredat una mica, l'ajuntem amb les gambes que haurem tallat petit. Barregem.






Ja podem omplir els galets. Idealment, els deixem refredar en nevera perquè el farcit agafi força.




Un cop farcits, els saltegem en una paella amb una mica de mantega, pinyons, més bolets (nosaltres no n'hi vam posar) i una branqueta de romaní. Els removem amb cura perquè el farcit no se'ns escapi. El foc ha de ser baixet, el just perquè els galets agafin una mica de color però no se'ns enganxin.




I finalment, ja podem emplatar. Posem la crema de bolets a la base del plat i, a sobre, els galets farcits i els pinyons. Posem una mica d'oli vermell de gambes per sobre, i a gaudir, i molt!, d'aquest platàs.






Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada