dissabte, 29 de febrer del 2020

Timbal de bunyols de poma amb crema de torró de Xixona

No calen gaire presentacions ni gaire explicacions perquè es tracta d'una recepta d'aprofitament que, us asseguro, està de traca. I és recepta de caprici, dolç, que m'agrada fer també amb un contrast del bunyol calent o tebi amb la crema freda.




Per als bunyols, aquí trobareu la recepta.

Per a la crema de xixona, és tan senzill com fer una crema pastissera on hi afegirem torró de Xixona, que encara volta pel rebost de casa.

Recepta de la crema pastissera de torró de Xixona:

- 500ml llet
- 125g sucre
- 10g mantega
- 45g maizena
- 3 rovells d'ou
- 100g aprox. de torró de Xixona

Elaboració.

Escalfem 375ml de llet amb el sucre, la mantega i el torró. Ho integrem tot amb les barilles manuals.

En un bol a banda, mentrestant, posem els rovells que batrem amb la maizena i on afegirem els 125ml restants de llet que contempla la recepta.

Quan la barreja del foc estigui ben integrada i calent, la incorporem sobre el bol dels rovells a poc a poc, amb altura, i vessant sobre la preparació sobre el lateral del bol. Hem d'anar, alhora, removent per tal que l'ou en cap cas se'ns qualli.

Ho tornem a posar tot plegat a la cassola que teníem al foc i, a foc suau, remenant constantment amb la llengua, deixem fins espessir, tenint en compte que un cop fred, encara espessirà més.

Passem a un bol fred, tapem amb un film a pell, i quan refredi, reservem en nevera fins que l'anem a usar.

En aquest cas, la utilitzarem per muntar capes del nostre timbal de bunyols de poma, intercalant una capa de bunyol, prèviament preescalfat, i una capa de crema de xixona. En fem tants pisos com vulguem.

També és interessant omplir tota la profunditat del forat dels bunyols que queda al mig. Ho agraïrem en tallar, en veure-ho i en menjar-ho.

Només reta dur a taula i gaudir d'aquests pocs ingredients que estan de vici i que tothom sap que junts funcionen de meravella, sobretot la crema normal i corrent amb la poma. Ara bé, una crema enriquida amb torró de Xixona, compte com és de viciosa!


Podem acabar de decorar amb una mica d'ametlles, panses i sèsam que tenia caramel·litzat amb mel de romaní... per buscar un punt sobretot de cruixent, de textura diferent, ja que tant els bunyols com la crema amb prou feines tenen mossegada.






I això és tot, per ara. Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada