diumenge, 6 de setembre del 2020

Arròs negre mar i muntanya de cananes, pop i salsitxes. Eriçó '19 Garnatxa Blanca (Vins de Taller, DO Catalunya)




 Ingredients:

- 280g arròs bomba
- 1 ceba
- 1/2 pebrot vermell
- 1/2 pebrot verd
- 2 alls
- 2 tomàquests madurs
- 4 salsitxes
- Grapat de cananes
- 2 pops blancs
- 2 sobrets de tinta
- Fumet de peix

Elaboració:

Comencem fent la marca de l'arròs coent la ceba fins que agafi tant de color com puguem, amb una base d'oli, a foc baix, salant, i anar fent. Caldrà mullar de tant en tant perquè no es socarrimi. Cal comptar unes dues hores almenys de cocció.

Afegim els pebrots, que deixem coure també al màxim.

A continuació, hi posem l'all, tallat ben menut, juntament amb salsitxes, pop i cananes. Amb el foc fort, que deixin anar aigua i agafin color.

Mullem amb el tomàquet, que podem ratllat. Deixem coure i reduir a sec. Hi afegim també la tinta.




Anacarem l'arròs i mullem amb el fumet.








Coem fins que quedi al nostre gust (grenyal).





Emplatem.





Acompanyem amb una bona Garnatxa Blanca, aquest cop empordanesa, de Vins de Taller. 









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada