diumenge, 16 de març del 2014

Bunyols de vent

De nou presentem una recepta de postres i, igual que l'anterior de crema catalana, de temporada: els bunyols. En aquesta ocasió, ens hem decidit de preparar els més senzills però no per això menys apetitosos: els bunyols de vent.

Ingredients:

- 125ml d'aigua
- 50g de mantega
- 65g de farina
- 2 ous (mida L)
- ratlladura de mitja llimona
- pessic de sal
- per al toc final: sucre i anís

L'elaboració no pot ser més senzilla i ràpida. Per començar, posem un cassó al foc amb l'aigua, la mantega, la ratlladura i el pessic de sal fins que la mantega es desfaci i tot just arrenqui el bull. Aleshores, és el moment d'incorporar tot d'una la farina i removem amb una cullera de pal fins que es formi una massa humida. Aquest pas es pot realitzar encara sobre el foc baixet o ja fora del foc. Quan ho tinguem, atemperem.

A continuació, batem el primer ou i l'afegim a la massa. Remenem bé fins que la massa l'assumeixi i aleshores procedim de la mateixa manera amb el segon ou. El resultat ha de ser una massa que quedi al punt de bec d'ànec (quan en agafar-la amb la cullera amb què remenem, sigui prou espessa com perquè no caigui però ens quedi a la punta una forma de bec prim).

Bec d'ànec (la fotografia no correspon a la recepta dels bunyols)

Aleshores, en un altre cassó prou alt, afegirem bastant oli per fregir, que sigui suau, i quan estigui ben calent anem incorporant la massa ajudant-nos amb una cullera de postres. Simplement hem de deixar caure la massa des de la cullera i el bunyol es formarà i anirà girant tot sol per l'oli. Quan tingui el color desitjat, retirem sobre paper absorbent, cobrim amb una mica de sucre i reguem amb anís.



El resultat: uns bunyols lleugers, saborosos, addictius i amb un buit per dins que conviden a farcir-los bé de nata, de crema o de trufa. Però això ja serà producte d'un nou post. 


Maridatge: en el meu cas, la darrera vegada que els he menjat, ha estat en companyia d'un xarrupet de patxaran Usua.





Salut!

2 comentaris: