dilluns, 20 d’octubre del 2014

Restaurant Grand Place Bistrot del Silken Grand Hotel Havana (Barcelona)

L'altre dia vam celebrar un dinar familiar en aquest restaurant, que mesos enrere vam tenir ocasió de conèixer en el marc d'un sopar-concert que, francament, va anar d'allò més bé, tal com vaig deixar anotat en aquesta entrada.


Però en aquesta segona visita l'èxit no es va repetir i la major part de nosaltres vam quedar una mica desencisats. Problemes: carta justeta, racions molt minses i alguns plats bastant fluixets. Pel que fa al preu, tot i gaudir d'una promoció del 50% de descompte, també va ser massa elevat per al que vam tenir a taula. Si més no, aquesta va ser l'opinió d'una bona majoria.

Sala gran i elegant. Taules separades i espaioses. Servei professional i atent. Tot això, perfecte.

Alguns del plats que van passar per la nostra taula foren els següents:

- Entrant gentilesa de la casa: sopa de pinya amb gambeta. Realment bona, per obrir la gana.



- Mini tartar de vedella. Massa mini i, per a mi, amb escassa potència de gust.





- Raviolis de formatge fontina i trumfa blanca amb crema lleugera d'ibèric. Aquest plat va ser el millor, amb diferència, dels que vaig poder tastar. Era boníssima la pasta cuita al dente, i el formatge molt evident i protagonista del plat. Ració ben correcta.



- Arròs mariner amb sípia i cloïsses amb arròs bomba D.O. Deltebre. Un plat del qual no en destacaria res més enllà de posar de manifest l'escassa quantitat. De nou, no gaire saborós per al meu gust.



- Magret d'ànec amb foie, cremòs de moniato a la vainilla i pera a l'oporto. Vaig dir que me'l portessin poc fet, i així va ser. Però estava dur i estellós. El foie estava bé. La ració, més aviat minúscula.



- Llom de bacallà amb all cremat i xips vegetals. De nou, plat minúscul i, per acabar-ho d'adobar, el bacallà passadet de cocció. 


- Tap cremós de xocolata, gelat de vainilla de Tahití i toffee de llet. Estava bo. És una mena de coulant que contrasta bé amb la frescor del gelat, bastant agradable i cremós.



- Sopa de fruites vermelles, xocolata blanca, sorbet de maracuià i gelle de menta. Tant de textura com de gust, va agradar bastant també.


Per beure, vam optar per un blanc Viñas del Vero Gewürztraminer (DO Somontano), que tot i agradar-nos, va resultar ser una mica empalagós per aguantar tot l'àpat.



Molt bo, especialment remarcable, el servei de pa. No sé d'on el portarien però va ser un acompanyament magnífic, juntament amb l'oli.



Finalment, foren aproximadament uns 20 i escaig euros per barba (un cop aplicada la promoció del -50%), que al nostre parer és un preu un punt elevat en relació amb la satisfacció general de la nostra taula per tot l'àpat en conjunt.

Salut!

(Data del dinar: diumenge, 5 d'octubre de 2014)




2 comentaris:

  1. Si més no, esperem que el lloc fos maco... ;-)

    La gamba de l'entrant, a on està? He ampliat la foto però no he sigut capaç de trobar-la... No acabo d'entendre aquestes promocions del 50%. Si jo fes això al meu negoci, dubto molt que aguantés obert durant gaire temps... I si et va sembla car amb el 50% de descompte, no vull ni pensar la cara que et podria quedar sense aquest.

    El millor en aquest casos, és buscar el millor restaurant que tinguis agendat i tornar a la propera sortida que facis.

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un misteri això de la gamba de la fotografia però com a mínim en el meu plat puc garantir que hi era! Potser qui va fer la foto se la va cruspir abans o només tenia "essència" de gamba... ja l'hi preguntaré!
      Bé, darrerament no està havent-hi sort amb això de les promocions i cada cop em trobo amb més desencisos fins que n'acabi desconfiant.

      Salut!

      Elimina