dimarts, 4 d’agost del 2015

Restaurant Mano Rota (Poble Sec, Barcelona)

Contra tot pronòstic, la visita a aquest restaurant que tan de moda està i que tan bons comentaris està recollint per la xarxa, no va anar bé. Ja se sap que tots tenim els nostres gustos, el personal pot tenir més bon dia o més dolent, etc. Però considero que de la mateixa manera que es posen de relleu les bones experiències (la majoria ho són), crec que les no tan positives no s'han de silenciar sinó que també es poden explicar, i així ho faré a continuació.







El primer que cal dir és que si el sopar, que a més a més era d'aniversari, no va anar bé no va ser tant per culpa del menjar servit sinó pel servei que vam rebre ja que tot va anar malament des del mateix moment que hi vam creuar la porta cap a l'interior.

Havia reservat telefònicament per sopar en taula però abans vaig voler que m'asseguressin que una persona podria demanar menú degustació i l'altra carta, si així ho volguéssim. La persona que em va atendre per telèfon em va dir que es podia fer així. També vaig demanar que si algun plat del menú no agradava, si es podia canviar. La resposta, de nou afirmativa.

Doncs bé, un cop al restaurant, res d'això: ens hem de posar d'acord sobre si fer carta o bé fer menú, contradient que se'ns havia comunicat per telèfon. Ens hi avenim i triem menú.

A continuació demanem quins són els plats del menú. En cap moment se'ns cita el cebiche, que acaben presentant a taula. A la meva dona no li agrada, es queixa que no havien dit que n'hi havia, de cebiche, i amb cara de pomes agres s'enduen el plat i l'hi canvien per un altre: un comportament desagradable.

A més, el plat de sopa freda de cogombre i poma, bacallà rostit i iogurt, que la meva dona va demanar que el canviessin perquè no tolera el cogombre, el van canviar per un plat de bacallà rostit molt deficient, i no li porten només a ella sinó també per a mi, tot i que jo en cap moment havia manifestat que no volgués el plat de cogombre que corresponia al menú.

Per acabar-ho d'adobar, al moment de pagar, ens porten un compte, donem la targeta per pagar i immediatament ens en porten un altre compte on figura el servei de pa i oli que en cap moment l'havíem demanat i ara ens el cobren sobtadament. Un detall que no calia.

Repassem cadascun dels plats del menú curt que ens van servir:

- Cocktail de síndria, remolatxa, sésam i plàtan fregit. Bo, sense més.




- Croquetes de iuca i scamorza amb maionesa cítrica.Força bones i diferents a les habituals.


- Bacallà amb olivada i taronja sanguina. Aquest és un plat que van canviar a la meva dona en substitució de la sopa freda de cogombre i poma, bacallà rostit i iogurt. El problema és que a mi, que en cap moment vaig dir que no m'agradés la proposta inicial, també em van portar aquest plat. A més, aquest, va ser molt, molt fluix. Hi havia més fulles verdes que no pas els elements teòricament principals del plat: el bacallà, molt dur de textura, i la taronja.



- Stracciatella de cor de burrata, carbassó laminat i crumble d'avellana. Em va agradar bastant el potent sabor làctic del plat, molt ben combinat amb el carbassó i el crumble per donar més volum i textura.


- Causa limenya amb sardina fumada. Boníssima sardina, molt ben tractada i potent de gust, sobre la base típica del clàssic plat peruà.


- Cebiche de corball amb ají amarillo. Em va agradar molt, dels cebiches més bons que he tastat mai. Al punt d'intensitat per al meu gust.


- Galta de vedella, fonoll i poma verda.Tal com es veu a la imatge, el tall s'esfilagarsava solet de tan tendre com era. Exquisit.


- Sopa de coco, pinya amb pera i fonoll. Per al meu gust, bona proposta fresca per finalitzar l'àpat però no em va acabar de convèncer.


Aquest és el servei de pa i oli que ens van servir sense que l'haguéssim demanat pas (no a totes les taules el servien) però que sí ens el van cobrar.


Tot plegat, ho vam regar amb el vi blanc Eccoci 2013 (17 euros), del massís de les Gavarres, de Sant Martí Vell, que ens va agradar bastant i va acompanyar perfectament els plats del menú.



En conclusió, regust molt agredolç: si bé la major part dels plats ens van semblar excel·lents, amb alguna excepció, el que ens va ensorrar el sopar d'aniversari de la meva dona va ser el servei i tracte rebut, que no van estar a l'altura de l'esperat d'un restaurant d'aquesta categoria i bona premsa. 

Val a dir que un xef i propietari del negoci, es va posar en contacte amb mi per demanar disculpes perquè era conscient que la cosa no havia funcionat gens, detall que sempre és d'agrair.

D'una banda m'agradaria tornar però de l'altra, com que no estem parlant d'un sopar de 20 euros, ni de 30, ni 40... i després d'aquesta primera experiència, m'ho hauré de pensar dues vegades.

El sopar, concretament, va sortir per poc més de 90 euros. A 45 per persona, crec que es pot demanar una mica més de professionalitat i atenció per part del servei de sala.



Salut!

(Data del sopar: divendres, 3 de juliol de 2015)








4 comentaris:

  1. Doncs una llàstima. Tinc moltes ganes d'anar i he sentit molt bones crítiques de la seva cuina, però també t'haig de dir que no és el primer cop que sento queixa del servei... mal assumpte. Personalment, un bo o mal servei pot fer que siguis més o menys flexible amb el menjar. És a dir, si és bó som més condescendents que si el servei és dolent, que et fa tornar més exigent. Som humans!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que hi ha aquest lligam entre servei i menjar. En situacions com aquesta que descric, és quan acabes d'adonar-te de la importància d'un servei bo o com a mínim suficient: si falla, el sopar s'enfonsa per molt bons que puguin ser els plats. Què hi farem... Salut!

      Elimina
  2. Yo también tenía muchas ganas de ir después de las buenas críticas que había leído. Espero que esto haya sido simplemente un fallo del servicio, de un fallo puntual...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Como bien dices, Arantxa, las críticas son básicamente buenas (incluso muy buenas), por lo que no dudo que haya sido un fallo puntual (lo malo es que me haya tocado a mi!!). Salut!

      Elimina