dijous, 10 de març del 2016

Carbassa "potimarrón" especiada i farcida de botifarra negra


A mi aquesta recepta, de debò, m'ha semblat sorprenentment bona. Segons com es presenti, pot semblar contundent o bé fins i tot sofisticada i elegant (en el meu cas, m'ha quedat més aviat contundent). El que és cert és que no pot deixar indiferent a la vista perquè és molt atractiva pels colors vius i contrastats, així com per ser deliciosa. Contundència per volum però no pas per gust, que és delicat d'allò més, avellutat fins i tot.

Ingredients:

- Un grapat de formatge ratllat emmental
- Un grapat de formatge ratllat parmesà
- 2 cullerades de formatge d'untar
- 2 cebes
- 2 tires de cansalada fresca
- Mitja carbassa potimarró
- 50g de botifarra negra
- Oli
- Sal
- Pebre
- Espècies al gust: curri, nou moscada i comí.

Elaboració:

Primerament, per preparar la carbassa, preescalfem el forn a 185º. Si tenim la peça sencera, l'hem de tallar per la meitat per coure-la més bé. N'extraiem les llavors i els filaments. A més a més, amb l'ajuda d'una cullera o cullera buidadora, treiem part de polpa de la carbassa aprofitant l'espai interior on hi havien les llavors, per fer espai per al farcit que a continuació farem. 




Per al farcit, sofregim la cansalada a daus en una paella amb una mica d'oli. Reservem. 



A continuació, en la mateixa paella, sofregim la ceba tallada ben petita fins que la tinguem ben potxada. Hi afegim la polpa extreta de la carbassa i a més reincorporem la cansalada, els talls de botifarra negra esparracats i les espècies. Ho deixem uns tres minuts al foc perquè s'integrin tots els ingredients i les aromes.





Aleshores, reservem en un bol on acabarem de barrejar tot el nostre farcit amb els formatge d'untar. Corregim de sal, pebre i espècies. Amb una cullera, anirem farcint la carbassa d'aqueta pasta bastant cremosa fins arribar al límit de la "potimarrón".



Hi afegim un raig d'oli, una mica de formatge ratllat per sobre i enfornem a 180º durant aproximadament una hora, fins que la carbassa sigui ben tova, fins i tot la pell.



Emplatem com més ens agradi i servim. Jo li vaig posar per sobre també uns frijoles que tenia cuits i m'havien sobrat del dia abans.




Jo la vaig acompanyar d'un vi blanc Montblanc 362 Macabeu i Chardonnay, D.O. Conca de Barberà, que li va anar de conya.


2 comentaris:

  1. No coneixia aquesta recepta, pero ha de ser boníssima!! A casa també ens encanta la carbassa, així que doblement bona :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que el més important és utilitzar aquesta varietat de carbassa, que sumada a la cocció al forn, dóna com a resultat un plat especialment interessant: queda toveta, molt gustosa i és fàcil perquè no cal pelar-la en cru. La resta (el farcit), ofereix moltes possibilitats...
      Salut!

      Elimina