dilluns, 21 de març del 2016

Restaurant Auberge Geltokia (Biarritz, Lapurdi, Aquitània, França)



Amb aquesta entrada faig memòria fins a la Diada de 2015, en què vam aprofitar per escapar-nos al País Basc Francès (Iparralde), una escapada que ens havia de portar per bona part de la costa i de l'interior d'aquesta zona tan bella a tocar del Pirineus. Com a referència, podríem dir que ens vam moure entre la bonica vila de Saint Jean de Luz i Capbreton. Per l'interior, a la banda més pirinenca, per Ascain, Ainhoa, Espelette i finalment per Orthez fins arribar a Pau. Allà vam aprofitar per fer ruta de vins del Jurançon (Gan) i des d'allà, ja de tornada, vam entrar a la Península per Candanchú (Aragó).






Aquesta escapada, ben recomanable en tots els sentits, també va tenir els seus moments de gaudi a taula, un dels quals, justament en el dia d'anada, va ser aquest Auberge Geltokia, que ja havíem reservat via Restopolitan.





Hi vam dinar força bé. Vam escollir la fórmula de buffette més plat du jour. El buffette a primer cop d'ull, com a concepte, fa por però se'ns va passar de seguida només de veure'l i sobretot en tastar-lo. Propostes d'entrants tant freds com calents que estaven prou bé i se'n podia agafar tant com es volgués. Especialment destacables els pastissos freds tant de verdures com de peix, i alguns dels diferents gotets, amanides, cous cous... Tot força bo.






Com a segons, vam fer una truita de riu i un faux filet a la brasa: producte fresc, saborós i al punt de cocció. Les patates d'acompanyament, sovint descuidades, estaven d'allò més bones.




Ens va sortir pràcticament regalat i vam marxar panxacontents.

Auberge Geltokia no és dels llocs on algú entraria així com axí (no hi ha res que cridi l'atenció des de fora, ni tan sols la zona on se situa, que és d'extraradi) però sí és dels que sorprèn, un cop dins, pel bon àpat de què es pot gaudir a preus absolutament moderats.

Crec recordar que ens va sortir per uns 20 euros els dos, amb vi de la casa ben digne, pa i cafès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada