divendres, 1 d’abril del 2016

Faves amb careta de porc

Posar a bullir careta de porc (com peus de porc o qualsevol carn rica en col·lagen) automàticament ofereix força possibilitats d'ús i aprofitament a la cuina, com ara aquestes faves, que sobretot basen el seu èxit en el brou de cocció de la careta de porc.

Ingredients:

- Faves
- Mitja botifarra blanca (una part esparracada, una altra part a rodelles)
- Careta de porc cuita
- brou de cocció de la careta de porc
- 1 ceba en juliana
- 2 dents d'all
- raig de licor de menta
- oli
- sal
- pebre

Elaboració:

El primer que haurem de fer és bullir la careta de porc amb ceba, pastanaga, sal, una fulla de llorer i uns grans de pebre, durant aproximadament un parell d'hores o fins que la carn sigui ben bé tendre.



Posem una cassola amb una mica d'oli al foc, on marquem breument les rodanxes de botifarra blanca, els daus de careta i els de pastanaga. Reservem.




A continuació, al mateix lloc, sofregim breument l'all picolat. Aleshores, abans no se'ns cremi, hi aboquem la botifarra blanca esparracada i la ceba i, amb el foc baix, deixem que vagi caient. Convindrà, de tant, en tant, anar tapant la cassola i anar remullant amb el mateix brou de cocció.

Un cop la ceba ben cuita, hi posem les faves i, ja amb el foc més alt, el raig (2 taps) de licor de menta, que deixarem evaporar.







Ara sí, és el moment de mullar el conjunt cobrint-lo amb el brou de cocció de la careta de porc, que aportarà un gust boníssim i força més textura que qualsevol altre brou de verdures o d'aviram. Deixem coure durant 20 o 30 minuts. Si cal, n'hi afegim més, de brou. Recordem que ha de quedar un plat de cullera.



Finalment, si necessitem un pèl més de textura, fem una picada ràpida amb 4 ametlles i avellanes i un pessic de pa torrat. Diluïm amb el mateix brou i l'incorporem a la cassola.

Emplatem i gaudim, son boníssimes.





Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada