dissabte, 16 d’abril del 2016

"Panaché" de verdures de primavera

Després dels excessos a taula de les darreres setmanes, venia de gust un dinar lleuger en què el veritable protagonisme recaigués sobre les verdures.

Tenia ganes de dedicar una certa estona a la cuina i sobretot de cuinar cada ingredient al seu punt i de forma diferent per obtenir com a resultat un plat on es barregen gustos, colors i textures, sense gaire més elements que els mateixos productes.

Ingredients:

- 6 carxofes
- 12 cols de brussel·les
- 4 espàrrecs de marge
- Faves
- Mitja albergínia
- 1 pebrot vermell petit
- Pésols
- Xampinyons
- Tronc de bròquil (aprofitament)
- 6 pastanagues
- 2 cebes
- 1 grapat de tomàquets cirerols
- 4 patates noves petites
- 1 ou

Elaboració:

Cocció al vapor. En el meu cas, al forn 100% vapor a 100º, he cuit durant 30-40 minuts les cols de brussel·les, l'albergínia, el tronc de bròquil, la pastanaga i la ceba.

Cocció a l'anglesa: abundant aigua bullent i sal i reservar en aigua freda per aturar la cocció i mantenir el color verd del producte.

     - Espàrrecs: 5 minuts.
     - Carxofes: 15 minuts.
     - Faves: 6 minuts.
     - Pésols (en aquest cas, eren congelats): 4 minuts

Cocció combinada i al forn. Les patates, amb pell i no pas gaire grans, s'han precuit en aigua i sal durant 10 minuts i després s'han enfornat a 200º durant 10 minuts, juntament amb els tomàquets cirerols. Per sobre, una miqueta de mantega, orenga, romer i farigola.

Saltejat. Els xampinyols, tallats a quarts, els he saltejat juntament amb els pebrots tallats en juliana gruixuda, fins a daurar.

Emplatat: es disposa la verdura tota junta, de la manera més vistosa que poguem i generant una mica de volum, i acompanyem per sobre amb un refregit d'all i julivert fresc. També li va bé l'acidesa d'una vinagreta clàssica.



Respecte per cada producte, manteniment de les propietats nutricionals i sobretot gust inalterat de cadascuna de les verdures i hortalisses que integren aquest plat, lleuger i fàcil però entretingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada