diumenge, 29 de maig del 2016

Restaurant Lounge Sentits (Blanes, La Selva, Girona)

Gràcies a un sorteig de la revista Cuina, ens va tocar un àpat en aquest restaurant, concretament al menú de les jornades gastronòmiques del suquet de peix de sa Palomera de Blanes, celebrades de l'1 al 30 de juny.





El restaurant està ubicat lluny del nucli antic, al sud de Blanes, en una zona prou més tranquila i alhora ben propera a la platja i el passeig marítim. Aspecte modern, còmode, espaiós, amb zona interior i exterior. Molt ben atesos en tot moment per un personal força jove.




El menú proposat per a les jornades, del xef Òsca Vilà, va ser el següent:

- Crispy fish de bacallà amb allioli i tocs de festucs, amb salsa de kimchi. Senzillesa però ben executada, amb la salaó característica del bacallà.




- Cubalibre de foie de Collverd amb Havana Club i Cocacola. Sorprenent aquest particular cubata, molt suggerent, elegant i, el més important, boníssim i agradable textura de mousse de foie.





- Gambes de Blanes a l'estil thai, amb llet de coco, curry vermell i citronela. Producte de primera rematat amb la intensitat i el gust thai característic que va fer sucar el plat i deixar-lo immaculat. De vici!




- Suquet del senyoret amb peix de la Llotja de Blanes. Plat traidicional que, a base de rap, lluç i orada, ens va fer gaudir de cada forquillada que ens dúiem a la boca. Bon producte i ben treballat i lligat. Deliciós.




- Torratxa de tiramisú. Per al meu gust, fluixet. M'hagués agradat acabar amb algun altre tipus de postre, també lleuger com aquest, però que fos més especial i sobretot més gustós. Per això ja són opcions i, com tot, criteris i dèries personals.



Per beure, vi blanc de la casa, només justet.




En canvi, destacable (i molt!) el servei de pa amb un oli d'oliva verge extra de Torelló, de traca i mocador, exquisit, amb les varietats Arbequina i Sabatera, que no coneixia però que ara ja tinc ben incorporades en els meus records de boca.



En resum, vam gaudir del premi molt perquè vam marxar força satisfets per haver fet, al Sentits de Blanes, una bona troballa que a partir d'ara tindrem en compte sempre que pugem per allà.

A més, com a guanyadors del concurs, ens van obsequiar amb un lot de caves de Blanes. Desconeixia el fet que entre el límit nord d'Alella i el sud de l'Empordà, hi hagués vinyes i s'elaborés cava de varietats autòctones de la zona, com són la Pansa Blanca, la Malvasia, Garnatxa i Monastrell:

- Ses Vernes



- Laviret


Són al celler de casa, esperant el seu moment per ser tastats...


Salut!

(Data de l'àpat: diumenge, 21 de juny de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada