dissabte, 28 d’octubre del 2017

Amanida tèbia d'orella de porc amb llenties, tomàquet rosa de Barbastro i figues. Vi Notte Bianca 2016 (Celler Bernaví, D.O. Terra Alta)

Nova proposta de temporada, en aquest cas en format tebi sobretot perquè la carn, especialment l'orella de porc, agraeix una mica de temperatura per oferir el millor de la seva textura i gust. La resta d'ingredients, van en fred.

Tot i tractar-se d'una amanida, és prou consistent i té prou greix (formatge) i proteïna com per poder pensar en un vi, blanc, que tot i ser jove tingui certa presència: la Garnatxa Blanca del Notte Bianca del celler Bernaví va ser el nostre escollit, i la vam encertar de ple.


Amanida molt completa que compleix com a plat únic.

Ingredients:

- Orella de porc
- Llenties
- Tomàquet de Barbastro
- Figues
- Ceba
- Escarola
- Formatge de cabra
- Tàperes
- Pipes
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
- Pebre

Elaboració:

No és res més que muntar el plat amb una mica de gràcia, almenys distribuint amb un cert sentit tots els ingredients, que quedin ben repartits.




Acompanyem amb un blanc de la Terra Alta que cada cop és més habitual a casa nostra: Notte Bianca 2016, un monovarietal jove de Garnatxa Blanca però amb cos (dos mesos amb les mares en inox). Sobretot fruitós, amb un cert recorregut i amplada en boca, amb acidesa marcada que el fa fresquíssim, i una mica de fonoll al darrera.


Un vi que combina força bé amb aquesta amanida fresca i alhora contundent de finals d'estiu i principis de tardor.

Salut!

4 comentaris:

  1. Aquesta amanida que ens proposes m'encanta....sobretot perquè port orella de porc!
    Petonets!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també em tiren molt aquestes peces menys nobles de l'animal: orella, careta, peus... Salut!

      Elimina
  2. L'orella de porc m'agrada molt de totes manere, aquesa amanida es un plat sensacinal, amb el teu permis queda anotat.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. No calen permisos, per a això estan precisament les xarxes, entre d'altres per buscar noves idees culinàries a l'orella de porc, que per aquí tan ens agrada. Salut!

      Elimina