dimecres, 1 de novembre del 2017

Ventresca de sorell a la flama amb cruixent de la seva pell i carpaccio de figa caramel·litzada

Avui presento una proposta de plat en petit format, en forma d'entrant, novament de temporada de finals d'estiu o principis de tardor. És d'aquells que no necessiten gaire processos en cuina ja que els pocs ingredients que es treballen són pràcticament en cru. L'elaboració, per tant, es redueix gairebé a l'emplatat.


Hem escollit la ventresca de sorell perquè és el que ens havia quedat quan en vam fer el tartar. La ventresca la vam voler reservar per a aquest altre plat, pensant en donar-li aquesta cocció rapidíssima amb flama de soplet. És la part més greixosa dels peixos blaus, la més saborosa i nutritiva, i agraeix molt aquest tipus de cocció.

Ingredients:
- Ventresca de sorell (o de qualsevol altre peix blau)
- Figues
- Salsa Teriyaki
- Verdures brasejades
- Sucre

Elaboració:

Nosaltres vam optar per treure la pell al sorell. A continuació, amb la ventresca ben neta de qualsevol espina, la passem per la flama del soplet fins que es cogui mínimament i el greix quedi força més amorós. Farem el mateix amb la pell, fins que ens quedi ben cruixent.


Les figues les tallem en mitges llunes tan primes com poguem. Hi posem una mica de sucre per sobre i també les marquem mínimament a la flama, fins caramel·litzar.

A banda, tindrem preparades unes verdures brasejades, en el meu cas carbassó i albergínia, que ens faran de llit per a l'emplatat.

A la base del plat, posem carbassó i albergínia encavalcats. Per sobre, la ventresca del sorell, que haurem dividit en petits dauets. Per sobre de cada tros, la seva part corresponent de pell, una mica de figa i una gota de salsa Teriyaki.


Ho podem menjar fred, tebi o calent. Per al meu gust, la combinació del peix blau, amb la figa i la salsa, és molt rodona i agradable. 


Salut!

2 comentaris:

  1. Albert, molt original! M'ha sorprés la cocció amb el soplet! Quin descobriment!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga, doncs això del soplet, per a aquestes peces primes i amb greix infiltrat... trobo que és molt bon recurs. Prova, prova! Salut!

      Elimina