diumenge, 19 de novembre del 2017

Patatas a la Riojana. Tempranillo crianza 2014 de Casa Primicia (DOC Rioja)

Ens hem animat amb un clàssic plat de cullera, tan bo com senzill i humil, això sí, maridat amb un monovarietal Tempranillo que ens vam endur de la visita al celler Casa Primicia (aquí, el post d'aquest capítol de l'#escapadarioja)


Ingredients:

- 5 patates
- Mitja ferradura de xoriço fresc (el vam comprar a la Carnicería Serrano de San Millán de la Cogolla)
- 1 ceba i mitja
- 2 dents d'all
- Raig vi blanc
- 3 cullerades petites de polpa de pebrot choricero
- 1 caiena
- 1 fulla llorer
- Brou



Elaboració:

Tan senzill com ratllar la ceba i sofregir-la amb una mica d'oli en una cassola prou fonda com per encabir tant de volum de patates, juntament amb la caiena i el llorer.


Quan la tinguem gairebé cuita del tot (a foc baix, no volem que agafi color sinó només que transparenti), hi afegim l'all tallat ben petit.

Després d'uns minuts, hi incorporem el pebrot choricero i remenem. Hi posem també el xoriço fresc tallat a rodanxes generoses. Mullem amb un raig de vi blanc i deixem que n'evapori l'alcohol. Finalment, hi posem les patates que haurem esqueixat a mida de mossegada grossa, i les saltegem amb la resta dels ingredients.





Cobrim generosament amb brou de pollastre (o de carn, o aigua), salem una mica (sense passar-nos) i deixem fer xup-xup a foc baix durant uns 20 o 30 minuts. 


Quan les patates estiguin cuites, deixem reposar 5 minuts, amb la cassola encara tapada.


Emplatem.


Acompanyem amb un excel·lent monovarietal Tempranillo 2014 de Casa Primicia (aquí, el post de la visita enoturística i tast) suficientment estructurat com per aguantar la contundència del nostre plat. El raïm prové d'unes vinyes de més de 30 anys. Un cop vinificat, fa la malolàctica en fusta americana durant 14 mesos. Fruitós, taní suau i agradable, poc pes de la fusta. Es manté ben jove i viu.



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada