dijous, 16 de novembre del 2017

Restaurant Miravall (Batea, Terra Alta, Tarragona)

Hi ha restaurants que surts saben del cert que tornaràs. No passa gaire cops, però quan passa, és senyal que l'experiència ha valgut molt la pena. I de fet ara, en el moment de publicar aquesta entrada, la segona visita ja s'ha produït, tot i que en aquest post només en parlarem de la primera.


Aquest és el cas del Restaurant Miravall, a Batea. Després d'haver passat un bon matí amb l'Imma Llop visitant i tastant Tarroné, ens venia molt de gust rematar la jugada amb un bon dinar. Teníem pensat el Miravall, i l'Imma ens va assegurar que havíem triat bé... I tant que sí!

Des de fora, sembla un lloc del més normal i corrent. Als afores del poble, a peu de carretera... aparentment res no sembla indicar que d'aquí n'hauguem de sortir especialment entusiasmats. Però en entrar, ja observem un detall molt significatiu: tota una paret dedicada als vins de proximitat, sobretot del poble, que a banda d'estar a la venda, també es poden degustar en el restaurant.




La sala és maca, espaiosa, amb una taula gran i separada de la resta. El servei, molt atent i professional. Ens hi trobem molt bé.


Encara ens agrada més llegir el menú (de diumenge): 15 euros, tot inclòs, amb un bon assortiment de plats a escollir. Concretament, vam poder tastar els següents:


- Empedrat de llenties amb poma, salmó fumat i vinagreta de mostassa a l'antiga. Déu n'hi dó la bona presentació, la bona fila que feia, i com de bo estava aquest plat, que es va posar especialment bé atesa la calor que feia aquell dia. Tot situat al plat amb força gràcia i sentit, i conjunt d'ingredients i productes molt ben trobats, de resultat totalment equilibrat.



- Cassoleta d'ous estrellats amb lacon, sobrassada, patata i formatge. D'aquells plats per gaudir sucant pa com si no hi hagués demà. Estava boníssim. Una opció segura.



- Cua de bou estofada amb patates. Excel·lent, tendresa evident, gustosíssima. Per gaudir i recordar.


- Pollastre guisat al vi ranci de Batea i fruita seca. Un guisadet de traca i mocador. Quantitat més que generosa. Bon producte i sobretot ben tractat a la cuina de xup-xup sense pressa.



Per postres:


- Tiramisú casolà. Servit en un petit gotet, estava força bo!


- Semifred de mató i figues amb gelat de nata. Espectacular, cal tastar-lo, de debò.



Per beure, cal destacar la bona qualitat del vi de la casa inclòs en el menú: el Vall Major negre (Garnatxa Negra i Syrah) del Celler de Batea. Jove, fruitós, equilibrat, molt agradable, fàcil...




Més detalls: pa i oli, també bons.


Tot plegat, amb un parell de cafès, per només 32'50 euros. Cal anar-hi, hi tornarem!


Salut!

(Data del dinar: diumenge, 30 de juliol de 2017)

2 comentaris:

  1. Un bon dinar en una bona terra! La Terra Alta és un tresor!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Terra Alta a mi em té el cor robat, llàstima que no la tingui tan a mà com tu!!! Una abraçada, Olga!

      Elimina