diumenge, 3 de desembre de 2017

Escalunyes glacejades al vi d'Oporto

Una bona opció com a guarnició, sobretot de carns, que m'agrada especialment per al cas concret de les de porc, és aquesta: une cebes ben dolces i suaus com les escalunyes, que es couen lentament en una barreja de sucre, mantega i vi, que pot ser dolç, o sec, o fins i tot substituir-lo per algun fons de carn.


Ingredients:

- 125g d'escalunyes
- 25g de sucre
- 125g de vi d'Oporto (substituïble per un altre vi, sec o dolç, o brou de carn...)
- 25 de mantega
- Sal
- Pebre

Elaboració: 

En una cassó petit, posem tots els ingredients alhora. Tapem i deixem fer, a foc suau, durant 30 minuts, al llard dels quals anirem sacsejant de tant en tant el cassó, per evitar que s'enganxi (tot i que no hi té gaire tendència). 


Després d'aquesta estona, haurem d'obtenir unes escalunyes ja cuites i que hauran començat a caramel·litzar bastant. Si convé i si es vol, podem destapar i anar més enllà en el punt de caramel·litzat que es vulgui aconseguir, així com el punt de "xarop" que banyi totes les cebes.


Està de mort...

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada