dissabte, 15 de desembre del 2018

Crema de carxofes i llagostins amb guarnició i ou a baixa temperatura

Anem amb una altra recepta que fa festa, que és deliciosa perquè carxofa i llagostins combinen d'allò més bé, també a mode de crema, que pot funcionar perfectament com un primer plat d'un dinar o un sopar festius com els que ara tenim a tocar.



Ingredients:

- 500g carxofes
- 400g caps i pell de llagostins
- 2 cebes vermelles
- 1 pastanaga
- Brandy
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Mantega
- Sal
- Pebre
- Xantana (opc.)

Per a la guarnició:
- Cues de llagostins
- 2 carxofes
- Oli
- Sal
- Pebre
- 2 dents d'all
- 3 ous

Elaboració:

Per a qui pugui fer els ous a baixa temperatura, serien 30 minuts a 65º.  Si no, sempre es pot fer un ou poché. Reservem fins a l'emplatat. 

Saltem en una cassola petita els camps dels llagostins en una mica d'oli. Quan agafin color, hi afegim la ceba i la pastanaga tallades ben petites a brunoise. Desglacem amb brandy i cubrim amb aigua. Deixem coure uns 30 minuts snese que bulli. Reservem.

En una souter sofregim l'altra ceba brunoise amb mantega i una mica d'oli. als 5 minuts, hi afegim la carxofa pelada i tallada a quarts o vuitens. Seguim sofregint durants uns 15 minuts més. Desglacem amb vi blanc i cobrim amb el brou dels lalgostins. Tapem fins que la carxofa sigui tova. Rectifiquem de condimentació i triturem a màxima potència. Acabem d'emulsionar amb una mica de mantega, freda.





Per a la guarnició, tan senzill com confitar llagostins en oli amb alls. A banda, saltegem la carxofa tallada fina amb oli d'oliva (aquest pas el vam oblidar de fer a la cuina perquè no vam pensar de reservar cap carxofa!).

Posem al centre del plat la guarnició, juntament amb l'ou, i vessem la crema al voltant.


Està exquisida!



Salut!

*Nota: l'ou es va passar de cocció i va acabar sent ou dur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada