divendres, 8 de febrer del 2019

Gotet de coliflor, ou, bacallà, carxofes i xirivia. Fino CB (Bodegas Alvear, DO Montilla Moriles)

Presento un gotet a mode d'entrant que trobo boníssim i que necessita ben poca explicació però sí una cocció prèvia i per separat de cadascun dels ingredients que el componen.







Ingredients:

- Coliflor
- Ou
- Bacallà
- Carxofes
- Pebrot vermell
- Ametlles laminades
- Sal
- Pebre
- Oli

Elaboració:

Amb la coliflor haurem de fer un puré o crema. La bullim en una cassola amb llet amb una mica d'aigua, durant uns 15 o 20 minuts aproximadament fins que sigui ben tendre. La passem pel túrmix fins que sigui ben cremosa, afegint més o menys quantitat del mateix brou de cocció. Si convé, hi afegim més llet, o nata... Jo no ho vaig haver de fer. Corregim de sal i pebre.

L'ou el coem a baixa temperatura a 65º durant 30 minuts.

El bacallà i les carxofes els confitarem. Primer, les carxofes, tallades ben primes, en oli suau. Un cop cuites, les reservem sobre paper per eixugar excés d'oli. A la mateixa cassola, confitem uns minuts uns retalls qualssevol de bacallà, que en breu estaran fets. També escorrem d'oli i reservem.



La xirivia la rostim al forn a foc fort 200º durant uns 20 o 30 minuts, fins que siguin ben cuites i hagin agafat un bon color marró mig socarrimat. 

Emplatem en un gotet una base de crema de coliflor. Per sobre, hi posem uns daus de bacallà i les carxofes. Hi posem també alguna rodanxa de xirivia rostida. Decorem amb una mica de pebrot vermell escalivat i unes ametlles laminades. Al mig, hi posem amb cura l'ou, que escalfarem perquè el rovell ho impregni tot.






Acompanyem amb un gran aliat a taula per a aquesta mena d'entrants: Fino CB de Bodegas Alvear, un monovarietal de Pedro Ximénez amb totes les característiques de la criança biològica sota "velo flor". És excel·lent.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada