diumenge, 28 d’abril del 2019

Focaccia de ceba i olives amb sofregit d'albergínia escalivada

Anem amb la recepta de focaccia inspirada en la de l'Anna Bellsolà (del llibre "Pan en casa") , que ens va proposar i vam acabar fent amb en Xavi Palau, xef professor de Terra d'Escudella. 



Ingredients:

- 500g farina força
- 350ml aigua
- 50g oli
- 15g llevat fresc
- 10g sal
- Ceba

Per al sofregit:
- 3 albergínies
- 4 tomàquets vermells
- 2 grans d'all
- Comí mòlt
- Julivert

Elaboració:

Juntar tots els ingredients en un bol, barrejar i amassar. Deixar fer la primera fermentació.

Un cop feta la primera fermentació, retirem del bol, dividim la massa en dues meitats, i les posem cadascuna d'elles en una safata prèviament untada amb una mica d'oli.




Mirem que ocupin tota la superfície de la safata. Si no, no passa res perquè ara, quan deixem que faci la segona fermentació, segur que arribaran a ocupar la totalitat de la safata.

Un cop feta la segona fermentació, hi aboquem una bona quanitat d'oli per sobre i fem forats amb l'ajuda dels dits. Serà el moment de posar la ceba en juliana i les olives, si en volem.


Enfornem a foc fort, cap als 200º, uns 35 minuts.



A banda, per posar per sobre, podem fer un sofregit d'albergínia rostida escalivada: un cop tenim l'albergínia escalivada al forn o a la flama, recuperem la polpa. A banda, sofregim l'all en una mic d'oli. Hi afegim tomàquet ratllat i reduím. HI afegim la polpa de l'albergínia i seguim cuinant. HI afegim finalment el julivert i el comí mòlt.



Està de vici, tant la focaccia com el sofregit.

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada