dissabte, 27 de juliol del 2019

Cocktail de síndria infusionada a la menta, gingebre, llima i rom, amb síndria marinada en soja

A classe de cuina de Terra d'Escudella m'he reconciliat amb la síndria a la cuina. Una fruita que no acostumo a tenir mai en compte pel fet d'estar composada d'una proporció tan elevada d'aigua. La trobava, per tant, poc substanciosa. Podríem dir que el que més m'agradava és el seu color, d'un vermell viu intens, que sí pot aportar frescor i un cromatisme interessant i cridaner a taula.



Amb aquesta recepta servida en copa de cocktail, la síndria acaba agafant un gust tan bo (va triomfar a l'hora del tast) que va convertir aquesta fruita en autèntica protagonista i vedette de les postres, tot i que aquestes copes bé podrien ser un entrant, si reduïm una mica el component ensucrat de la recepta.

Ingredients:

- 750g polpa síndria
- 125ml aigua
- Rom
- 50g sucre
- Menta fresca
- 1 llima
- 1 C.S. xarop d'auró
- Gingebre fresc
- Canyella en pols (opc.)

Elaboració:

A mode de decoració a la copa, retalarem uns triangles de síndria als quals farem una retall que ens servirà per clavar-los a la copa. Un cop retallats, els posem en una safata amb salsa de soja. Reservem en nevera, perquè vagin marinant. De tant en tant, els donarem la volta perquè s'impregnin per totes dues bandes.




Amb el sucre, l'aigua, el rom i la menta, fem un almívar. Quan tot just arrequi el bull, tapem, deixem infusionar, i reservem en fred.

D'altra banda, la polpa de la síndria, de la qual haurem retirat les llavors, la passem pel túrmix i la passem pel xinès, afegint-hi el suc de llima, el xarop d'auró, una mica de gingebre picat, i turmitzem de nou. 

Juntem l'elaboració de la síndria amb la de l'almívar, en les proporcions que més ens agradin, rectifiquem de gust i reservem en fred o fins i tot en cogelador (podríem fer-ne un granissat ben interessant).

Per a la presentació, clavem els triangles de síndria, omplim les copes i a refrescar la gola.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada