diumenge, 7 de juliol del 2019

Guatlles thai amb okra. Vi Riesling Spanish White Guerrilla

En dic Thai perquè les he acabat coent en llet de coco i perquè he utilitzat unes quantes espècies i algun producte poc habitual a la nostra cuina. Realment han quedat gustosíssimes, tendres... què bones són les guatlles, i quantes maneres de fer-les!




 Ingredients:


- 4 guatlles
- 1 ceba
- 1/4 fonoll
- 1/2 pastanaga
- 4 okres
- Dau gingebre
- Coriandre en gra
- Comí en gra
- Canyella en pols
- Mantega
- Oli
- Llet de coco
- Vi Manzanilla
- Sal
- Pebre

Elaboració:

Comencem salpebrant les guatlles i marcant-les en una cassola de ferro amb mantega i una mica d'oli, a foc fort, pels quatres costats. Reservem.


A la mateixa cassola, coem ceba i fonoll en juliana, que aixecaran aromes del marcat de les guatlles. Anem salpebrant a cada ingredient que hi afegim.


Quan els tinguem mínimament tendres, hi afegim la pastanaga tallada a bastonets. Saltegem.


A continuació, hi afegim ja el gingebre fresc tallat ben menut. Saltegem 3 minuts. Després, ja hi podem posar la canyella en pols i el comí i coriandre prèviament passats per la mà del morter.  També hi posem unes rodelles de bitxo fresc i les okdres. Remenem mínimament i ràpidament i, abans no se'ns socarrimi, hi tornem a posar les guatlles i mullem amb un bon raig de vi blanc sec (en el meu cas, Manzanilla). Deixem evaporar l'alcohol.

Mullem amb la llet de coco, no pas gaire sinó que arribi com a molt a mitja guatlla. Tapem, abaixem el foc i deixem coure uns 40 minuts, girant de tant en tant les guatlles. L'última posició, coincidint amb la cocció més curta, ha de ser la del pit de les guatlles.



Ja podem emplatar i gaudir de debò! La boca, la llengua, serà un festival de reaccions a cada gust que va trobant, espurnejant.




Per acompanyar, triem vi: Spanish White Guerrilla Riesling. Tenim tendència a maridar plats especiats amb aquest tipus de vins blancs que tot i ser secs pugui semblar que dolcegen una mica tot i mantenir acidesa, una certa estructura i també elegància. Ens ha agradat força.


Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada