diumenge, 14 de juliol de 2019

Crema freda de llenties amb sorell

Una crema freda, que també podríem prendre tèbia o calenta, i acompanyada d'un llom de sorell que haurem deixat assecar, com si d'una arengada es tractès. El conjunt ha quedat molt interessant.



Ingredients:

- Sorell en salmorra de 30 minuts aproximadament.
- Llenties
- Bròquil
- Tofu
- Vinagre de cirera
- Oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Triturem les llenties cuites. Corregim de sal i pebre i hi afegim aigua en la quantitat necessària, segons la consistència que vulguem. En el meu cas, que la volia cremosa, n'hi vaig afegir ben poca, i només un raig d'oli mentre triturava perquè emulsionès una mica.

El sorell, que l'haurem posat net d'espines en salmorra, l'esbandim i el tallem en petites rodanxes.

Muntatge del plat: base de crema de llenties, per sobre el sorell, i uns daus de tofu, bròquil ratllat en microplane i un raig de vinagre de cirera, per contrastar i donar frescor al conjunt.




Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada