dissabte, 24 de gener del 2015

Restaurant El Boira (Girona)

Aprofitant que es celebrava el Girona10, vam decidir pujar a dinar cap a aquesta acollidora ciutat del nord del país. Aquest cop, però, a diferència de l'any passat, vam voler apostar per cavall guanyador escollint un restaurant que ja coneixíem i que mai no ens ha fallat, fins avui: Restaurant El Boira, a la Plaça de la Independència, a tocar i amb vistes a l'Onyar.



El menú tenia un cost promocional de 10 euros tot inclòs, excepte el vi, que sumava 5 euros més per un senzill negre Clos Primat (D.O. Empordà). Sobre el paper, pintava prou bé. Sobre la taula, però, figues d'un altre paner...



Primers:

- Cassoleta de mongetes amb calamarcets. Ració molt escassa. Molt poc gustós. Decepcionant.



Segons:

- Melós de vedella amb cremós de pastanaga. La pastanaga, d'acord, era cremosa. Ara bé, la vedella, ni era melosa, ni era la part que s'acostuma a servir com a melós de vedella (la galta) sinó que era un altre tros que ha resultat ser estellós i, novament, poc gustós. Per acabar-ho d'adobar, la salsa era totalment líquida!



- Platillo de pollastre de festa major. La carn, rostida, res de l'altre món. La salsa feia olor de pastilla de brou. Però el que de debò ha estat de jutjat de guàrdia és la peça de botifarra amb què s'acompanyava el pollastre: era una pedra, feta a la brasa, i no pas del dia...



Postres:

- Escuma de iogurt ecològic amb mel. Tenia més gust de nata que de iogurt.



- Pa de pessic amb xocolata calenta. El pa de pessic no semblava del dia a jutjar per la seva consistència.



Tot plegat, acompanyat per un pa que estava bé (no sé si era de Casa Moner, com d'altres vegades?) i per un fluixet vi negre.




En resum, n'hem quedat força descontents. A més, per arrodonir-ho, avui ha funcionat amb un sistema de torns i hem hagut de sortir-ne una mica precipitadament perquè s'aproximava l'hora en què hi havia d'entrar al menjador el següent torn.

Cada cop tinc dubtes més seriosos vers aquestes aventures promocionals en restauració perquè darrerament no surten pas bé. El que sobta és que pensàvem que aquí no fallaríem perquè les dues o tres vegades que havíem anat al Boria, n'havíem sortit bastant satisfets. Ara, en canvi, dubto que ens quedin ganes de tornar-hi, quina llàstima.

Salut!

(Data de l'àpat: dissabte, 24 de gener de 2015)

2 comentaris:

  1. Ai les promocions.... S'han d'agafar amb pinces... Fins aquest any, crec que he pujat totes les convocatòries del Girona10, però he arribat a la conclusió que l'únic que paga la pena, és l'oferta hotelera si tens la sort de que et toqui, i sempre en hotels de quatre estrelles amunt. Pel que fa a l'oferta de restauració, els pocs locals que es salven, funcionen també amb aquesta modalitat de reserva prèvia i sorteig, amb el que si tens la sort de que et toqui i no tens lloc a on passar la nit a preu fet, crec que no compensa la despesa de pujar i baixar a Girona.

    Et podria explicar unes quantes (i no recordo com a positiva especialment cap), i fins i tot, penso que al blog ja vaig deixar constància d'alguna d'elles...

    Ànims, ja que no sempre surten malament aquestes experiències (encara que tinguis més probabilitats que surtin malament). Jo intento fugir d'això, però sempre tinc el dubte amb alguns grups promocionals que no he provat encara (com el ClubKviar...).

    Salutacions!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí Jordi, però sembla que no n'acabo d'aprendre jo. Com a mínim, a la de Girona10 ja no hi tornaré, se m'han tret les ganes definitivament (excepte si toca la plaça hotelera, és clar!).
      I ara que estava a punt d'oblidar-me de les promocions, justament fa dos dies que vaig tornar a triomfar bastant amb una, de la qual ja en faré post.
      Salut!

      Elimina