dijous, 10 de desembre del 2015

Restaurante El Fogón del Barco (El Barco de Ávila, Sierra de Gredos, Ávila, Castilla y León)

Dos dies seguits vam dinar en aquest lloc, justament per la casualitat, a l'hora de voltar per la zona, que ens va donar l'hora de dinar quan hi érem. I bé, com que la primera vegada ja ens va agradar prou, vam decidir de repetir i així tastar d'altres plats.



El Barco de Ávila és un dels pobles que més m'han agradat de la zona de Gredos, com a mínim de la zona centre-sud, que és per on ens vam moure. La zona nord queda pendent perquè és una zona de vins molt interessant que ja tinc ganes de conèixer!

Es tracta d'un local situat al bell mig del poble, amb possibilitat de dinar dins o bé fora, a la plaça. Servei molt bo i afable.

L'oferta gastronòmica, a banda de carta, relativament curta, es resumeix en un menú que em sembla que no varia gaire al llarg de l'any.



Nosaltres vam tenir ocasió de tastar tot això (en el conjunt de dos dinars):

- Judías del Barco. No podíem deixar de tastar aquest plat tradicional de cullera, amb les famoses mongetes del poble. Boníssim, tendres però sense desfer-se, molt agradables. Tot i la caloreta, s'hi va posar prou bé. Ració més que generosa.



- Patatas Revolconas. Un altre plat tradicional d'aquelles terres: patata trinxada amb una mica de pebre vermell (de la pròxima Vera?) amb quatre cotnes de porc cruixent. Va agradar bastant.



- Cigrons amb callos. Plat de cullera fantàstic, al nivell de les mongetes. Estaven boníssims.



- Costelletes d'ibèric. Tendres i saboroses.



- Xurrasco de vedella. De dits i pitet!



- Braó rostit amb salsa de mostassa i mel. Es desfeia a la boca i la salsa controlada per no emmascarar el bon regust del porc.



Per postres: tots força ben aconseguits, com és habitual, tot i que en algun cas, la ració un pèl justeta.

- Natillas. 



- Pastís de formatge.



- Flam



- Arròs amb llet.



Servei de pa i vi (1 litre!) bastant correctes.



Una bona opció de menú diari econòmic si ens movem per la zona: 11 euros si el mengem fora, 10 euros si dinem dins.

Salut!

(Data dels dinars: dijos 13 i divendres 14 d'agost de 2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada