dimarts, 1 de desembre de 2015

Conill tardorenc amb raïm, castanyes i salsa d'ametlles

En aquesta recepta he volgut fer un conill ben bé de tardor, amb productes de temporada, i ha acabat donant lloc a un plat que ha agradat molt.

Ingredients: 

- 1 conill (tronc tallat en 4 trossos, 2 espatlles i 2 cuixes)
- 50g d'ametlles torrades
- Mig got de brandi
- 1 pastilla de brou de verdures
- 1 polsim d'all picolat
- Una bona quantitat de julivert fresc
- 2 cullerades d'orenga sec
- 1 cullerada de gingebre sec
- Mitja cullerada d'herballuïssa
- 6 castanyes torrades
- Raïm
- Sal, pebre, oli, farina

Primerament, salpebrem el conill, l'enfarinem i el marquem en una cassola amb una mica d'oli, a foc ben fort. El fetge, i els ronyons, un cop saltejats, els reservem per a la picada juntament amb els ulls de l'animal.

Mentrestant, preparem la picada, que serà més fàcil que la fem amb un braç batedor, on hi posarem: el fetge, els ronyons i els ulls del conill, ametlles, orenga, julivert, gingebre, herballuïssa, pastilla de brou i un got d'aigua. Triturem i reservem.

Un cop el conill marcat, hi afegim l'all picolat, i les castanyes. Hi incorporem el brandi i flambegem. A continuació, hi afegim la picada que acabem de fer, abaixem el foc i coem durant uns 40 minuts aproximadament, jugant amb la tapa segons veiem com va l'espessor de la salsa.

Quan quedin tot just uns 10 minuts per acabar la cocció, hi afegim el raïm i remenem la cassola perquè tot plegat s'impregni bé de la salsa.



Ja ho tenim preparat per servir. Si deixem reposar d'un dia per l'altre, encara més bo.





Proposta de maridatge: un vi negre jove del Montsant com el Mas de les Vinyes. Que ningú no se'n descuidi del pa!



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada