dissabte, 24 de setembre del 2016

Cuixa de pollastre al vermut de Reus amb préssec de Binaced



Havia de cuinar però a contrarellotge. Tenia unes cuixes a la nevera tocant la guitarra. Havia portat del mercat de Barbastre uns préssecs de Binaced que em venia molt de gust menjar. I tenia un culet de vermut en una garrafa que ja tenia ganes de liquidar.


Doncs som-hi, amb aquests ingredients i 40 minuts, va sortir un platet ben digne.

Ingredients:

- 4 cuixes de pollastre
- 2 préssecs de vinya de Binaced
- Raig de vermut
- Raig de sucs d'hortalisses escalivades (aprofitament)
- 1 cullerada de mel
- Un grapat de cacahuets

Elaboració:

Jo ho vaig fer al forn aprofitant que l'havia encès per fer una altra elaboració (si no, l'hagués fet als fogons). Un cop salpebrada la carn, es tracta de posar-hi també una mica de mel sobre la pell i marcar-lo perquè agafi color, juntament amb el préssec tallat a quarts, també salpebrats, i la fruita secca. Aquest pas del salpebrat és realment important sobretot en aquesta recepta en què treballem amb fruita ja que deixarà anar dolçor



Un cop ho tenim, desglassem amb el vermut i de seguida mullem amb una mica d'aigua, i deixem coure durant aproximadament mitja hora, tot just fins que la carn estigui cuita, això sí, amb el foc fluix, o a no més de 180º al forn. Convé no passar-nos a l'hora de mullar sinó en tot cas afegir-lo sota demanda ja que el mateix préssec així com el pollastre, deixarà anar també humitat.



Retirem el pollastre i reduïm la salsa a foc fort.

Emplatem, salsegem i gaudim d'aquest plat que combina una certa dolçor final amb les aromes molt interessants que també ens haurà deixat el vermut.


Amb llentia beluga per sobre



Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada