dissabte, 8 de juliol de 2017

Milfulls fred de carpaccio de carbassó i alvocat amb seitons i pecorino

Perfecte com a entrant lleuger o com a platet de sopar, això sí, totalment de temporada d'estiu, a base sobretot de verdura crua que ens aportarà frescor, hidratació i totes les vitamines i minerals.


Ingredients:

- Un carbassó
- Un tomàquet
- Mig pebrot vermell petit
- Mig alvocat
- Seitons en vinagre
- Formatge sec
- Festucs
- Oli d'oliva verge extra
- Sal

Muntatge:

Amb un pelador, tallem làmines fines de carbassó sense pelar en sentit vertical i les encavalquem l'una sobre l'altre al plat. Salem.

Per sobre, posem rodanxes primes de tomàquet, que tornarem a salar.

Per sobre dels tomàquets, situem uns talls allagats tant de pebrot vermell com d'alvocat, de forma alternada.

I repetim l'esquema tantes vegades com volguem fins completar el nostre milfulls fins fer-lo tan alt com ens vingui de gust. Manté bastant bé l'estructura.

Sobre l'últim pis, tallem làmines primes de formatge sec (pecorino, en el meu cas), deixem caure uns trosets de festucs que aportaran un toc cruixent, uns daus de seitons en vinagre que ens donaran acidesa i, finalment, un raig del millor oli d'oliva verge extra que tinguem.

Salut!



2 comentaris:

  1. MMmm....un plat espectacular, Albert! Ideal per l'estiu...i molt vistós.
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga, ja veus, sense misteri, un pim-pam, lleuger i sanot. Una abraçada, salut!

      Elimina