dimarts, 2 de gener de 2018

Tortell de Reis

Una recepta que no pot faltar en cap receptari és la del tortell. D'entre les moltes que n'hi ha, n'he escollit la de l'Iban Yarza, que em mereix absoluta confiança perquè tot el que he posat en pràctica ha sortit força bé. Aquest tortell, no és cap excepció; ben al contrari, està de traca!


Ingredients:

Preferment:
- 90g farina de força
- 50g llet
- 4g llevat

Massa:
- preferment
- 120g de llet sencera
- 340g farina de força
- 2 ous (M)
- 60g mantega
- 70g sucre
- 15g llevat
- 2 cullerades de rom
- 2 cullerades azahar
- Ratlladura de llimona
- Sal
- 1 ou batut
- Canyella, pell llimona, pell de taronja (per infusionar llet)

Elaboració:

Comencem fent el preferment, que pot estar d'un dia per l'altre. Deixem fermentar durant una mitja hora i reservem en nevera fins al dia següent. Aquest dia abans, també podem aprofitar per infusionar la llet amb la canyella, la pell de llimona i la de taronja.


Al dia següent, amassem tota la massa amb el preferment, amb la precaució d'afegir els greixos al final del procés, quan s'hagi començat a desenvolupar bastant el gluten.




Deixem fermentar en bloc. En el meu cas, va trigar 1 hora i mitja.



Desagassifiquem i deixem reposar 15 minuts.


Formem. Pintem amb ou batut.


Deixem fer la segona fermentació. En el meu cas, 1 hora i 20 minuts.


Un cop feta la segona fermentació, posem la fruita per sobre del tortell i tornem a pintar amb ou.



Enfornem a 180º amb el ventilador durant 20 minuts o bé fins que l'interior arribi a una temperatura de 85º.



Treiem del forn i deixem temperar.


I a gaudir! Cal afanyar-se perquè no dura gaire dies amb aquella textura tova que tant ens agrada.


Salut!

2 comentaris:

  1. Moltes gràcies per aquesta meravellosa recepta! A veure si m'animo a fer-lo!
    Petonets i...molt bon 2018!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu Olga per valorar-la, espero que et pugui servir d'ajuda i que gaudeixis el tortell d'enguany. Endavant amb el 2018, salut!

      Elimina