divendres, 6 de juliol del 2018

Fideuà de cananes i carxofes. Vi Sinols Blanc 2017 (Empordàlia, D.O. Empordà)

I aquí, una proposta per aprotitar la marca o sofregit de l'arròs de cananes i carxofes que havíem fet prèviament (i que vam publicar aquí).
 
 
 
És ben interessant, al cuinar sofregits que requereixen un cert temps perquè quedin ben concentrats, fer-ne de més per congelar o per reservar en fred si en poc temps els tornem a aprofitar.
 
En aquest cas, aprofitem un de cananes i carxofes (amb ceba, i tomàquet) però, per no repetir un altre cop el mateix arròs, el vam reconvertir en fidueà, que va quedar igualment bona, rebona.
 

 
 
Tan sols es tracta, primer de tot, de sofregir amb una mica d'oli els fideus perquè daurin una mica i així ens assegurem que més fàcilment ens quedin al dente i no extrafets. Després, reservem.
 
A continuació, hi posem el sofregit, per donar-li temperatura. De seguida, hi reincorporem els fideus, remenem, mullem amb un bon brou fins a cobrir i una mica més (n'hi afegim més, si cal, durant la cocció), corregim de sal i pebre, i llestos.
 
 
Emplatem.
 
 
 
Aquest cop, ho hem fet anar amb el Sinols Blanc del Celler Empordàlia, un jove cupatge de Macabeu, Garnatxa Blanca i Garnatxa Roja, molt fresc i ideal per acompanyar aquest tipus de plats.
 

 
 
Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada