dissabte, 6 d’octubre del 2018

Figues farcides de mousse de formatge fresc "faisselle"

Des que vaig tastar les figues farcides al Remigo de Tudela (aviat, el post), sabia que a casa m'havia de posar a farcir figues algun dia. I aquest dia ja ha arribat, ha ant de conya, i ara explico en aquest post com ho he fet.


Aprofitant la darrera escapada a França, vaig portar-me cap a casa un parell de pots de faisselle, una mena de formatge fresc de gust molt làctic i bastant pronunciat, força més que els formatges frescos que puguem estar més o menys habituats a consumir per aquí.

I amb aquest formatge vaig fer una mousse amb què farcir les figues, amb un resultat francament bo, molt bo...

Ingredients:


- Figues
- 250g formatge fresc
- 150g nata
- 2 cullerades sucre en pols
- 1 fulla de gelatina

Elaboració:

És tan senzill com tallar a mode de barret tantes figues com vulguem farcir (al voltant d'unes 8) i, amb l'ajuda d'una cullera buidadora o una cullera normal petita de cafè, buidar-ne la polpa sense malmetre la forma ni la coberta exterior. 


A banda, amb el formatge fresc, convindrà que el posem una bona estona a escórrer perquè perdi l'excés d'humitat.

Aleshores, afegim la polpa de les figues al formatge escorregut.


En un cassó, hi posem 2 cullerades de la nata a escalfar. Hi incorporem la gelatina que prèviament haurem hidratat en aigua freda i escorregut. Deixem que es fongui i incorporem el conjunt sobre la barreja de formatge faisselle i polpa de figa.

A banda, muntem la resta de la nata a punt chantilly, i en els últims moments hi afegim el sucre en pols, que integrem encara amb les barilles elèctriques. Incorporem aquesta nata amb moviments envolvents sobre el bol del formatge.



Deixem refredar en nevera i ja tindrem la mousse preparada per farcir les figues.

Amb l'ajuda d'una cullera petita o d'una màniga pastissera, farcim finalment les figues i les emplatem en un plat en què, si volem, podem haver pinzellat traces de polpa fresca. Hi posem les figues i, opcionalment, salsegem amb cobertura brillant ("espejo") de xocolata a 30º (properament, la recepta).







De debò que la barreja de la dolçor de les figues amb aquesta mousse de formatge que incorpora també la polpa de figues... és molt i molt bona. I compte perquè la xocolata també trobo que hi va molt bé, tot i que no és ni molt menys indispensable i, per al mou gust, si s'hi posa, ha de ser poqueta perquè l'autèntic protagonisme se l'endugui la figa, tan bona com és.





Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada