Per fi he trobat la recepta d'una pa de coca que representa l'equilibri entre cruixent i tou, i entre prima i gruixuda. Aquesta, per al meu gust, és la millor i per tant la més versàtil perquè té unes característiques que la fan bona tant per menjar amb ingredients secs com per farcir-la amb una barreja humida. A més, es pot farcir tant després d'enfornar, com abans, com a mitja cocció.
Ingredients:
- 300g de farina (150g de força i 150g comuna)
- 4g sal
- 50ml vi blanc
- 30ml oli d'oliva verge extra
- 15g llevat
- Orenga
- 70ml aigua
Per al farcit:
- Figues
- Pernil
- Formatge brie
- Arengada
Per al farcit:
- Figues
- Pernil
- Formatge brie
- Arengada
Elaboració:
Els passos a seguir són molt clars, evidents i fàcils, és a dir, que es poden seguir fàcilment a mà, sense necessitat de recórrer a maquinària:
Barregem.
Amassem.
Fermentem.
Bolegem.
Reposem.
Estirem sobre paper de forn untat en oli: provoquem la segona fermentació.
Optem pel sistema de doble cocció: una primera "precocció" de la coca a 200º durant 10 minuts a la posició 2 començant per baix; i després durant 15 minuts a 200º també a la posició 5 (dalt, perquè agafi color).
Finalment, farcim la coca i li fem la segona i darrera cocció: 220º amb ventilador i gratinador, dalt de tot.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada