diumenge, 1 de setembre del 2019

Cabdells farcits de careta de porc amb salsa ravigote. Sidra Iparragirre (Iparragirre Sagardotegia, Euskal Sagardo Ekologikoa)

M'encanta la careta tant en calent com en fred. Per què no una amanida amb aquest tall tan especial del porc? Té tant la mossegada del cartílag com la melositat que li és natural, i és bastant gustosa.





Per acompanyar, he pensat en dues salses. D'una banda, la ravigote, una mena de vinagreta de tradició francesa, on habitualment acostumen a utilitzar-la per salsejar cap i pota de vedella, o menetes de xai. Com a curiositat, val a dir que "ravigote" prové del verb ravigoter, que vol dir vigoritzar, ja que es diu que revigoritza, revitalitza,  o si més no estimula la gana. D'altra banda, hi hem volgut introduir un element refrescant, àcid, jugant amb una poma granny smith, tallada a bastonets ben prims.

Ingredients:

- Careta de porc (ja cuita i refredada)
- Cabdells
- Mostassa (opc.)
- Oli d'oliva verge extra
- Vinagre de chardonnay
- Sal
- Pebre
- Tàperes
- Cogombrets Can Rot-Xardà
- Ceba tendra
- Poma granny smith
- Tomàquet monte rosa

Elaboració:

Netegem el cabdell i el desfullem.

Sobre cada fulla, a mode de barqueta, hi posem careta de porc, que haurem tallat al llarg, ben prima, tipus encenllas.

Entre fulla i fulla, algun tall de tomàquet.

Just abans de servir, fem la salsa vinagreta ravigote: en un bol, posem una petita cullerada de mostassa, hi posarem 1/3 de vinagre per 2/3 aprox. d'oli d'oliva verge extra, que anirem posant a fil, tot emulsionant. 

Un cop lligada la vinagreta, hi posem dins els talls ben petits de tàperes, cogombrets i ceba. Corregim de sal i pebre.


Salsegem en nostre plat.


Per sobre, uns encenalls de poma granny smith.


Per acabar de refrescar encara més, ens anem escanciant uns bons gots de sidra basca Iparragirre, i a gaudir d'un bon sopar d'estiu.




Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada