dissabte, 3 de maig del 2014

Celler Canals i Canals (Castellví de Rosanes, Baix Llobregat)

Ha estat una agradable sorpresa visitar aquest Celler que, en principi, em sembla que no és pas gaire conegut, en part potser perquè està fora una mica aïllat respecte dels grans centres neuràlgics productors, com ara els de la comarca veïna del Penedès.



Conduïts tota l'estona per l'amo del negoci (Ramon Canals), gran coneixedor i sobretot apassionat pel món del cava, la visita comença pel museu privat de l'empresa familiar, molt interessant i variat. Reuneix al voltant de 2.500 peces relacionades amb el món del cava: peces gregues, àmfores romanes, copes, vaixells i premses d'arreu de Catalunya, eines i fins i tot material bibliogràfic i fotogràfic. De debò que és impressionant. La col·lecció abasta un ampli període cronològic que s'estèn des del s. IV a. C. fins a l'actualitat, tot plegat força ben catalogat i conservat.







A continuació, el recorregut s'endinsa per les parts més clàssiques que podem trobar a tots els cellers, en relació amb la producció, la guarda i l'etiquetatge. Déu n'hi dó com és de gran l'epai, del tot necessari perquè el volum de producció és elevat, gran part de la qual es destina molt principalment al Japó.

Finalment, no podia faltar el tast, en concret dels següents dos caves: el Gran Selecció Brut Nature i, més especial i complex, el Duran Gran Reserva Brut Nature, que m'imagino capaç d'aguantar àpats fins i tot a base de carns vermelles.






En definitiva, un Celler que bé mereix una visita, sobretot pel valor afegit del museu, per la riquesa de les explicacions i l'apassionament d'en Ramon Canals i, és clar, pel tast final, especialment del Duran Gran Reserva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada