dissabte, 31 de maig del 2014

Crema de pastisseria

Una recepta bàsica i indispensable perquè forma part de moltes elaboracions dolces.

Ingredients:

- 1 litre de llet sencera
- 200g de rovell (pasteruritzat)
- 200g de sucre
- 80g de farina
- 1 vainilla
- 1 pell de llimona
- Sal
- Mantega

Elaboració:

És com una natilla però en lloc d'utilitzar midó (més senzill de treballar i menys gustós) emprarem farina (més gustosa tot i que costa més de cuinar). A més, cal espesseir-la més que les natilles perquè necessitem que tingui molta més consistència, sobretot quan la crema de pastisseria sigui per farcir.

Primerament, portem la llet fins al punt de bullició, apaguem el foc i la infusionem amb la llimona i la vainilla, durant aproximadament uns 15 minuts. Colem, hi afegim un pessic de sal per potenciar-ne el gust i tornem a escalfar.

D'altra banda, hem de barrejar primer el sucre amb la farina. Aleshores, hi afegim els rovells i blanquegem amb les varilles.

Atemperem aquesta barreja afegint-hi una petita part de la llet infusionada, barregem, i ho reintegrem tot al cassó de la llet, fora del foc.

Tornem a posar el cassó al foc, baix, sense deixar mai de remenar, primer amb la llengua i quan agafi cos, ens ajudem amb les varilles, amb cura que no s'adhereixi a la base.

Un cop ha bullit i espesseït, retirem del foc, afegim una nou de mantega i removem perquè s'integri bé i emulsioni.

Vessem la nostra crema en un recipient més aviat ample perquè refredi més ràpid i tapem a pell. Un cop refredada, ja la tenim a punt per utilitzar-la en moltes preparacions diferents.

Finalment, val a dir que no és recomanable congelar-la en cas que ens en sobri, per bé que es pot fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada