diumenge, 30 de novembre del 2014

Cuixa de gall dindi al forn en tres coccions

Segueixo experimentant i practicant (jugant, de fet!) amb el nou forn que tenim a casa i ara per ara el resultat està sent bastant bo, sobretot el d'aquestes cuixes de gall dindi. Van quedar molt tendres i saboroses, bàsicament gràcies a una cocció perllongada en tres fases diferenciades.

Ingredients:

- 2 cuixes de gall dindi (1kg cadascuna)
- 2 fulles de llorer
- Romaní sec
- 1 dent d'all
- 2 claus
- Mig got de vi blanc
- Oli d'oliva verge
- Pebre en gra
- Sal
- 2 patates
- 1 ceba

Elaboració:

Comencem macerant el gall dindi en la mateixa safata que durem al forn. Situem una capa de patata tallada a rodelles d'1cm aproximadament de gruix, juntament amb la ceba també tallada a rodanxes. A sobre, situem les dues peces de gall dindi, a les quals prèviament haurem fregat amb la dent d'all, les haurem salpebrat, pintat amb una mica d'oli, les impregnem també amb una mica de romaní i les clavem 1 clau a cadascuna. Finalment, reguem amb el mig got de vi blanc, tampem la safata amb paper film i dexem marinar tres hores.





Després, amb el forn preescalfat a 200º, amb escalfor superior i inferior, en la segona posició començant per baix, enfornem la safata ja sense el paper film. Amb aquest primer impacte de forn, la carn tendirà a segellar-se i d'aquesta manera en retindrem els sucs a l'interior.



A continuació, una segona fase de cocció, més llarga: 90º, amb escalfor superior i inferior, en la segona posició començant per baix, durant 1 hora i mitja. Als 45 minuts, donem la volta a la carn, amb la qual cosa la pell quedarà cap per vall.



Per acabar, tercera fase de cocció al forn: pugem el forn a 180º, grill + turbo (ventilador), en la quarta posició començant per baix, durant 15 minuts, amb la pell per sobre. L'objectiu és donar color a la pell, que ens haurà de quedar cruixent.



Abans de retirar del forn, és recomanable deixar-hi reposar la carn dins amb la mateixa escalfor residual. En aquest cas, va estar aproximadament entre 30 i 40 minuts, amb el forn apagat.

Per assegurar la jugada, abans d'emplatar, es pot comprovar la temperatura a cor de producte: 75º. Per al meu gust, fantàstic.



Va quedar tan bo que tots els que érem a taula vam oblidar de fotografiar el plat: mans massa ocupades...



A gaudir-ne de valent, sobretot d'aquesta carn que queda tendra i no costa gaire de separar de l'ós. Val la pena entretenir-se a escurar-lo amb l'ajuda dels dits. Quin gaudi...

Salut!

(Data: 23 de novembre de 2014)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada