divendres, 12 de desembre del 2014

Escapada a les Terres de l'Ebre: Hotel Flamingo (L'Ampolla), visita i creuer pel Delta, dinar al Restaurant Lo Goleró, i Festa del Vi Novell al Celler Cooperatiu del Masroig (Priorat)

Bona escapada la d'aquest cap de setmana de novembre pel fantàstic sud català, on cada cop que hi vaig m'hi trobo més a gust i sempre, en tornar, tinc més ganes de repetir i seguir coneixent.

En aquesta ocasió, vam arribar fins a l'Ampolla. Instal·lats a l'Hotel Flamingo, on hi vam estar molt ben allotjats, la primera sorpresa va ser el detallàs que ens vam trobar tan bon punt entràrem a l'habitació: una panera amb productes de la Terra: arròs del Delta, oli d'oliva verge extra, ampolla de vi L'indià, 100% Garnatxa Blanca de la D.O. Terra Alta. Productor: Pagos de Híbera). Amb 90 punts, és considerat per Robert Parker com el millor vi jove 2014 de la D.O. Terra Alta. Aquella escapada no podia començar més bé.







El servei i les instal·lacions de l'Hotel estan força bé. En l'apartat gastronòmic només vam tenir ocasió de conèixer l'esmorzar: un bufet bastant extens en què hi havia des d'ous remenats i salsitxes fins a fruita diversa, passant pels iogurts, les pastes dolces, els embotits, formatges i diferents tipus de pa. Nosaltres vam picar una mica d'aquí, una mica d'allà fins al punt de cruspir-nos el que podria arribar a ser gairebé un esmorzar-dinar. 

L'excursió pel Delta amb Viatges Delta Tursític va resultar molt interessant i vam tenir ocasió de gaudir de molt bones explicacions de flora, fauna, història, gastronomia, economia etc. de tot aquest ecosistema. A més, va incloure un petit creuer pel Delta fins al Mediterrani. Tot això acompanyat, sortosament, d'un dia radiant de sol.





Vam fer gana i per casualitat, el mateix guia acompanyant de Viatges Delta Turístic ens va dur fins al Restaurant Lo Goleró: ni n'havíem sentit a parlar, ni en teníem referències... però va resultar ser una bona troballa. El vermutet inicial amb els musclos a la marinera i el vi Gandesola 100% Garnatxa Blanca de la D.O. Terra Alta ens van convèncer que seria bona idea quedar-nos-hi a dinar. I sí, ho fou. D'entre l'àmplia oferta, vam decidir apostar per l'arròs d'ànec del Delta. Bé de quantitat, millor de gust i cocció, sota el sol de tardor, amb el Gandesola, allunyats d'aglomeracions, en un marc força agradable i diferent al que estem acostumats, en bona companyia i bé de preu. Tindrem en compte Lo Goleró per a properes escapades cap al sud...








I, ja de tornada (malauradament!), para i vi al Priorat, concretament al Masroig, on es celebrava l'arribada del vi novell 2014 (maceració carbònica amb un 60% de Garnatxa i un 40% de Samsó), que vam tenir ocasió de tastar, molt ben acompanyat per unes bones avellanes de proximitat, coca de verdures, i una mica d'embotit. Vam visitar el Celler i vam escoltar el pregó del padrí del vi novell 2014, Ramon Francàs: "un vi bandarra i popular, molt fruitat, amic de la gresca i la tradició".



Visca les Terres de l'Ebre, la Terra Alta i el Priorat. Salut!

(Data de l'escapada: 14-15 de novembre de 2014?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada