dimecres, 17 de desembre del 2014

Panets i rolls farcits: de roquefort i nous, de sobrassada, i de tomàquet confitat amb alfàbrega i olives negres

De nou, ens animem amb una recepta amb massa fermentada. En aquesta ocasió, uns panets rodons i petits que aniran farcits del que es vulgui (per exemple, de roquefort amb nous, i de sobrassada), que també podem utilitzar en forma d'espirals, molt visuals i bones, que hi ha qui anomena "rolls".

INGREDIENTS:

- 500g de farina de semiforça (meitat normal, meitat de força) o panificable
- 30g de llevat fresc
- 15g de mantega
- 15g de sal
- 65g d'oli d'oliva
- 250g d'aigua

Farcits:

- Tomàquet confitat
- Sobrassada
- Olives
- Alfàbrega i tomàquet sec
- Nous i roquefort

Rolls:

- Oliva negra triturada. Massa quadriculada, aigua perquè s'enganxin les olives.
- Tomàquet sec i parmesà

ELABORACIÓ:

Amassem la farina amb la sal i el llevat, la mantega, l'oli i 2/3 de l'aigua (n'hi afegirem més sota demanda) fins aconseguir elasticitat. Deixem fermentar la massa filmada durant 30 minuts sobre el marbre de la cuina. Aleshores, donem forma de panet (cadascú de 40g), farcim i deixem fermentar de nou durant 15 minuts, dins del forn apagat. La temperatura òptima és aproximadament de 26º, amb una humitat d'un 70%.







La massa que dediquem als rolls, l'estirem en forma de rectangle. Al damunt, hi escampem tomàquet sec, olives, alfàbrega i parmesà. Enrortllem el conjunt den forma de cilindre, tallem porcions d'uns tres dits, els situem sobre placa de forn i deixem reposar al forn apagat durant 15 minuts.





És fàcil i el resultat, de debò, són uns panets molt delicats en boca, amb un suau cruixent exterior i esponjosos i saborosos en el seu interior. 




Salut!

(26 de novembre de 2014)

(Recepta de la professora/xef Olga)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada