diumenge, 13 de desembre del 2015

Restaurante La Campana Gorda (Toledo, Castilla la Mancha)

Restaurant molt ben situat, en ple centre de Toledo, una ciutat tan maca com laberíntica, especialment al barri jueu. Però res com passejar-hi i carrerejar per gaudir-la i, és clar, badar amb l'oferta dels nombrosíssims restaurants que hi podem trobar a tort i dret.



Nosaltres, per sopar la darrera nit, a cegues vam triar aquest, la Campana Gorda, perquè oferien un menú per 13 euros + iva que ens semblava prou bé ja que permetria tastar especialitats de la cuina toledana, que com sempre és un dels objectius de cada escapadeta que fem allà on sigui.




El local  és molt i molt tradicional, de la Castella profunda, tant en decoració com fins i tot el personal. Toros, la figura del Quixot... però en cap moment vaig tenir la sensació que fos un reclam turístic (si hagués estat així, no hi hagués entrat) sinó que era intrínsec a aquell lloc i a aquelles persones que ens hi vam trobar: castellans tancats, amb un aire una mica altívol, amb formes molt fredes però eficients en el servei i en cap moment ens vam sentir malament. Era un ambient més aviat de senyor i la imatge del personal, com de "pater familias" disciplinat, per entendre'ns, de la vella escola.




Vam menjar el següent:

- Pebrots farcits de lluç. Deliciosos, ben farcits, i amb una salsa de piquillos de pitet.




- Revoltim de morcilla. Simple morcilla esparracada i lligada amb una mica d'ou. També va agradar però no va arribar al nivell del plat d'abans.



- Costelletes de xai lletó. Fantàstiques, tendres. Bon producte i ben cuinat.



- Corzo estofat a la toledana. Sensacional carn de caça gustosíssima i tendre. Sí, contundent per sopar, però no hi volia renunciar. 



Per postres:

- Quallada amb mel. Bé.



- Natillas. Força bé.



Servei de pa destacablement bo, per sobre de la mitjana, i, per no variar, bon vi negre de la casa inclòs en el menú.

Després d'haver-hi sopat vaig descobrir que és un restaurant molt mal valorat a les clàssiques plataformes d'opinió que tots coneixem a la xarxa. De vegades, això m'ha dut a equivocar-me i me n'he hagut de lamentar. D'altres vegades, com aquesta, se m'ha fet estrany que la valoració fos tan dolenta, diametralment oposada a la que jo en faig. De nou, un altre exemple que fa agafar amb pinces els rànkings que es fan a les principals webs de referència en aquest sentit.

Tot plegat, per poc més de 14 euros per cap: força bé, i més per a una nit de cap de setmana.



Salut!

(Data del sopar: dissabte, 15 d'agost de 2015)

3 comentaris:

  1. Com ben dius l'oferta per allà és enorme, Toledo és una citutat molt visitada.
    Si hi tornes, et recomano el Alfileritos 24 per fer un menú o carta, i La Abadia para unas sartencillas o tapes. Tens molts més, però aquests tenen un ambient més informal.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pepa, m'anoto les recomanacions perquè segur que tard o d'hora hi tornarem. Alfileritos crec que ja ho vam comentar quan ho vas publicar, també me l'havien recomanat.
      Però la propera escapada serà cap al txotx guipuscoà a finals de gener i crec qu caurà el goiko iturri o l'urberu.
      Salut!

      Elimina
    2. Ah, quina enveja. Doncs també tens la Petritegi en Astigarraga, no la tinc al bloc però el meu germà és client habitual i la seva opinió és molt fiable.

      Salut!

      Elimina